Élet-Stílus

Háromszor hányt, miután 17 másodperc alatt megivott egy liter tömény citromlevet

A szívószálas citromléivásnak létezik világrekordja. Egy liter szász százalékos citromlevet kell meginni, egy 1 centiméteresnél kisebb átmérőjű szívószállal. Az új világrekorder, David Rush kevesebb, mint 17 másodperc alatt teljesítette a kihívást. Szerencséjére már az első kísérlete sikeres volt, mert annyira megszenvedte a kalandot, hogy másodszorra aligha vágott volna bele.

Újabb Guinness világrekordot döntött meg David Rush, amerikai villamosmérnök. Ezúttal az egy liter citromlé leggyorsabb megivásának rekordját hódította el. Rush már több mint száz Guinness rekordot döntött meg, többek között különböző zsonglőrmutatványokkal, vagy gyors beszéddel, de alighanem övé a legtöbb Guinness rekord Guinness rekordja is.

Az idahói mérnök azért csinálja egymás után az őrültebbnél őrültebb kihívásokat, hogy a természettudományos tantárgyakat népszerűsítse – írja a UPI.

Rush első próbálkozásra megdöntötte a citromléivás eddigi 17.12 másodperces rekordját. Neki 16.53 másodperc alatt sikerült magába szívnia a tömény gyümölcslevet.

A rekordkísérletről készült videójában Rush elmondja, hogy órákon át volt rosszul a kísérlet után, és bár nem rögtön, de összesen háromszor hányt. Húsz óra kellett hozzá, hogy a gyomra teljesen helyrejöjjön.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik