Élet-Stílus

Tollasozva játssza el az Örömódát egy magyar fiú

Ledő Sebestyén és Barnabás a szülők hatására kezdtek el videókat gyártani.

Magyar videó terjed az interneten: a Badminton & Beethoven című kisfilmben egy gimnazista korú srác látható, aki az Örömóda hangjait adja elő tollaslabdák segítségével. Talán ezt így elsőre nehéz elképzelni, de szerencsére nem kell a képzeletre hagyatkozni, mert megmutatjuk. Aztán pedig jönnek a részletek: elértük az alkotókat.

Megkerestük a videóban látható Ledő Sebestyént, aki bátyjával, Barnabással elmesélte, hogy a felvétel abszolút családi vállalkozás: évek óta készítenek videókat tanár szüleik segítségével, eleinte az apa és az anya ötletei alapján, egy ideje azonban a fiúk is bekapcsolódtak a közös gondolkodásba.

Sebestyéntől megtudtuk, hogy négy éve tollasozik, még általános iskolásként kezdte az OSC-ben. Azt mondja, a videó egyik célja is az volt, hogy népszerűsítse a tollaslabdát, ami a közhiedelem ellenére nem puszta ütögetés, hanem egy komoly sport,

Szerintem az emberek többségének az jut eszébe róla, hogy lemegyünk a Balatonra és ütögetjük a labdát, és amikor elkezdtem, én is azt hittem, nem egy fárasztó sport, de rá kellett jönnöm, hogy fizikálisan és mentálisan is igénybe veszi az embert

– állítja Sebestyén, akinek a tollaslabda mellett a zenélés is az élete része (és így máris érthető a videó alapötlete): tizenegy éve hegedül; bátyja után három évvel kezdte, Barnabás már tizennégy éve játszik a hangszeren.

A fiúktól azt is megtudtuk, hogy kéthónapnyi próbálkozás előzte meg a videó elkészültét, Barnabás szerint kétszáz órányi munkájuk lehet benne. Ahogy Sebestyén mondja, „eszméletlenül idegőrlő volt”.

A család a 18. kerületében lakik, Sebestyén tizedikes gimnazista, Barnabás egyetemista, az ELTE biológia alapszakon tanul. Egy korábbi videójuk egyébként annak idején komoly népszerűségre tett szert: a fizika-matematika-informatika tanár szüleik ötlete nyomán született Balance című felvételt már több mint 330 ezer alkalommal indították el a YouTube-on.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik