Élet-Stílus

Egy papagáj a brutális gyilkosság koronatanúja

Egy papagáj lehet egy brutális gyilkosság koronatanúja Argentínában. A díszmadár hallotta, és megjegyezte gazdája utolsó szavait, melyek leleplezik a gyilkosát.

A 46 éves Elizabeth Toledót még 2018 decemberében erőszakolták és gyilkolták meg az Argentína keleti részén fekvő San Fernandóban – írja a helyi sajtóra hivatkozva a Daily Star című brit bulvárlap.

Egy rendőr, aki a szörnyű bűntény helyszínét őrizte, és várta a helyszínelők megérkezését, egyszer csak egy fura hangot hallott. Valaki azt ismételgette:

ne, kérem, engedjen el!

A hang Toledo papagájától származott. Az ügy nyomozói azt gondolták, a madár a gazdája utolsó szavait ismételgeti. Egy szomszéd megerősítette a gyanújukat, amikor elmondta, hogy a papagáj ezt ismételgette: „miért bántotok”, miközben az egyik gyanúsított elhagyta a házat.

Elizabeth Toledo három férfinak adott ki szobát a házban. Közülük kettőt, Miguel Saturnino Rolónt és Jorge Raul Alvarezt vádoltak meg a gyilkossággal. Bár az ügyészség a papagáj „vallomását” is felhasználja a bíróságon, ennél jóval több bizonyíték van a kezükben. Az egyik gyanúsított a fognyomait, a másiknak pedig a DNS-ét találták meg az áldozat testén.

A gyilkosság miatt a harmadik lakótársat is letartóztatták, de ő alibit tudott igazolni a bűncselekmény idejére. A két gyanúsított előzetes letartóztatásban van. Azt egyelőre nem tudni, mikor lesz a tárgyalásuk.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Zoran Obradovic / EyeEm / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik