Élet-Stílus

Új hobbit keresett, megoldott egy régi rejtélyt egy amerikai kisfiú

Sokan keresnek új hobbit a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozások miatt. Egy amerikai kisfiú kincskeresésbe kezdett, és már rögtön az elején rámosolygott a szerencse.

Knox Brewer, egy hatéves, a Dél-Karolinai Charleston megyében élő kisfiú nagyon unatkozott a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások miatt. Az interneten keresett valamit, amivel elüthetné az időt. Hamarosan talált egy YouTube-videót a mágneshorgászatról, ami azonnal megragadta – írja egy helyi hírcsatorna.

A mágneshorgászat légyege, hogy egy hosszú kötélre kötött, erős mágnessel próbáljunk fémtárgyakat kihúzni folyók, vagy tavak vizéből. Knox szülei támogatták az ötletet, mert úgy gondolták, hogy a fiuk egy egészséges, viszonylag veszélytelen hobbit talált, amiből tanulhat is, hiszen az erőfeszítéseiért olykor jutalmat talál.

Know a Wtihney-tavon próbálkozott, és hamarosan rá is bukkant valami nagyra, ami az iszapba ragadt. A kisfiú nem esett kétségbe, megkért egy arra járó idegen, hogy segítsen neki kihúzni a rejtélyes tárgyat. Nem sokkal később egy bezárt páncélszekrény bukkant elő a vízből.

Később, amikor Knox és az apja felnyitották a széfet, ékszereket, hitelkártyákat, és egy csekkfüzetet találtak. Kiderült, hogy a minden a velük szemközt élő idős nő tulajdona.

A nő elmesélte, hogy nyolc évvel ezelőtt törtek be hozzá, és vitték el a széfet. A páncélból minden értékesebb dolog eltűnt, a tolvaj csak a számára kacatnak számító tárgyakra zárta rá az ajtót, majd a széfet a tóba dobta. A tulajdonos azért örült, mert visszakerült hozzá néhány tárgy, melyeknek számára fontos eszmei értékük van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik