Élet-Stílus koronavírus

Egy koporsóban próbált elbújni a rendőrök elől a kijárási tilalmat megszegő perui polgármester

Azt hihette Jaime Rolando Urbina Torres, a Peru déli részén fekvő kisváros, Tantará polgármestere, hogy a rendőr olyan, mint a medve, vagyis ha az ember halottnak tetteti magát, előbb-utóbb békén hagyja.

Jaime Rolando Urbina Torres polgármester népszerűségi indexe amúgy sem állt valami fényesen az utóbbi időben. Választói közül sokan gondolták úgy, hogy a településvezető nem veszi elég komolyan az egész világot letaroló koronavírus-járványt – írja a Daily Mail című brit bulvárlap.

A polgármester, mintha csak az elégedetlenkedők véleményét akarta volna igazolni, a múlt hét egyik estéjén, az országos kijárási tilalom ellenére elment inni a barátaival. Amikor észrevette, hogy a rendőrök közelednek, az akkor már meglehetősen részeg Torres beugrott egy nyitott koporsóba, becsukta a szemeit és próbálta halottnak tettetni magát. A terv nem vált be, a rendőrök a barátaival együtt letartóztatták a polgármestert.

Peruban 67 nappal ezelőtt vezettek be teljes kijárási tilalmat. Torresnek május 9-én, a városházán kellett beszámolnia dühös helyieknek arról, hogy az akkor közel két hónapja tartó karantén idejéből miért csak nyolc napot töltött összesen a városban, miért nem nyitott szükségszállásokat, és miért nem vezetett be semmilyen intézkedést a városba érkezők ellenőrzésére.

A közel 32 milliós lélekszámú Peruban eddig valamivel több mint 104 ezer koronavírus-fertőzést regisztráltak, és 3024 ember halt bele a COVID-19 betegségbe.

(Kiemelt képünkön: a koporsóban fekvő Jaime Rolando Urbina Torres, a perui rendőrség felvétele)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik