Élet-Stílus koronavírus

Aranyrudakra bukkant két karanténban unatkozó francia kisfiú

Kerti kunyhót akart magának építeni két karanténban unatkozó, tízéves francia kisfiú. Úgy tűnik, mégis sokkal jobb szórakozásuk is lesz a nyárra: egy saját úszómedence.

Aranyrudakra bukkant két francia kisfiú, miközben a karanténban unatkozva megpróbálták elfoglalni magukat – írja a BBC.

A tízéves gyerekek a szüleikkel már a kijárási korlátozások franciaországi bevezetése előtt elköltöztek Párizsból, a család vidéki házába, a fővárostól nagyjából 180 kilométerre, délnyugatra fekvő, festői kisvárosba, Vendôme-be.

Mióta beköszöntött a kellemesebb idő, a gyerekek a leggyakrabban a kertben játszottak. Néhány nappal ezelőtt kitalálták, hogy kunyhót építenek maguknak. Apjuk, egy 60 éves üzletember megengedte nekik, hogy a nagyanyjuk régi lepedőit is felhasználják, amiket egy használaton kívüli szobában, egy régi szekrényben tartottak.

Ahogy a gyerekek előszedték a lepedőket, két nehéz tárgy esett ki közülük. A fiúk azonban nem foglalkoztak velük, mentek a dolgukra. Később azonban megemlítették a dolgot az apjuknak, aki megkérte őket, hogy vigyék oda neki a tárgyakat. A férfinek sejtelme sem volt róla, hogy mik lehetnek azok.

A fiúk hamarosan két darab, egyenként egykilós aranytömböt adtak az apjuk kezébe. A nemesfémet a gyerekek nagyanyja vette és rejtette el, még 1967-ben. Ezt onnan lehet tudni, hogy a tömbök mellett megtalálták a vásárlást igazoló korabeli dokumentumokat is.

A fiúk apja egy aukciósházra bízta az aranytömböket. Az értékük egyenként 40 ezer euró (közel 14 millió forint) lehet, ám mivel a járvány miatt emelkedő pályán van az arany ára, valószínű, hogy ennél jóval több pénzt is kaphatnak értük. Az apa azt mondja, kivár egy kicsit az eladással, hátha kaphat a két tömbért összesen 100 ezer eurót (közel 35 millió forintot).

A két fiú, mint becsületes megtalálók, ragaszkodnak a nekik járó jutalomhoz. Megígértették az apjukkal, hogy építtet nekik egy úszómedencét az udvarra.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Denis Vrublevski / Getty)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik