Élet-Stílus

Tizennyolc kölyöknek adott életet egy brit dalmata

Bár a százegytől messze van, azért tizennyolc kiskutyát kihordani, majd világra hozni sem semmi teljesítmény. Nellie, az angliai Prestonban élő nőstény dalmata mégis példás türelemmel végigcsinálta.

Nellie a hároméves nőstény dalmata a múlt hónapban először hozott világra kölyköket. Rögtön tizennyolcat egyszerre, tíz hímet és nyolc nőstényt – írja a LadBible című brit bulvárlap.

Louise Clement, a Nellie gazdija a lapnak elmondta, azt sejtették, hogy az átlagos kilencnél több kiskutya fog születni, de azt senki sem gondolta, hogy épp a duplája.

Clement hozzátette, Nellie természetes szüléssel hozta világra a kölyköket. Miután a tizenötödik is előbújt, úgy tűnt, ő volt az utolsó, ám nem sokkal később még három kölyök jött világra. Nellie tizennégy órán át vajúdott, mire végére ért az első vemhességének. A kölykök és az anyjuk is jól vannak.

Louise Clement harminc éve tenyészt kutyákat, és jelenleg huszonhét dalmata rohangál körülötte. A tenyésztő elmondta, hogy Nellie kölykei közül csak egyet tart meg, a többieknek új gazdikat keres.

Nellie csak egy kiskutyával maradt le arról, hogy beállítsa az ausztrál Melody világrekordját. Mellissa O’Brien nőstény dalmatája 2017-ben tizenkilenc kölyöknek adott életet, igaz, azok a kiskutyák császármetszéssel jöttek világra.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: SolStock / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik