Élet-Stílus

Megbírságoltak egy ausztrál férfit, mert megmentett egy hálóba akadt bálnát

Miután hiába várt órákon át a hatóságokra, maga szabadított ki egy cápahálóba gabalyodott bálnát egy férfi az ausztráliai Aranypartnál. Amikor partot ért, a rendőrök várták, és megbüntették.

Egy hálókba akadt bálnát vettek észre emberek kedden az ausztráliai Aranypart közelében. Miután értesítették a hatóságokat, de órákon át hiába vártak, egy férfi úgy döntött, a saját kezébe veszi az ügyet – írja a helyi sajtóra hivatkozva a BBC.

A sajtóban csak „Django” néven emlegetett férfi a saját hajójával közelítette meg a tengeri emlőst, majd melléúszott és leszedte róla a hálót. Azt mondja, volt nála kés, de nem kellett használnia, így a hálóban nem tett kárt.

A partról egy kisebb tömeg figyelte a mentőakciót, és ünnepelte Dajngót, amikor sikerrel járt. A férfi később újságíróknak mondta el, hogy a rendőrök nem voltak ennyire elragadtatva a munkájától. Az nem világos, hogy a férfit miért bírságolták meg, de az ausztrál jog szerint a rendőrök ezt megtehették azért is, mert a köztulajdonban lévő hálóval babrált, és azért is, mert túl közel úszott a bálnához.

Ausztráliában azóta vita folyik a cápahálókról, amióta bevezették őket. A hálók ugyan valóban távol tartják a cápákat a strandolóktól, de súlyosan veszélyeztetik a vízi élővilágot. Csak a tavalyi év során öt bálna gabalyodott bele a cápahálókba. Sokan ezért valami más módszer bevezetését szorgalmazzák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik