Élet-Stílus

Egy étterem fegyveres rohamosztagossal reklámozta magát, a rendőrök nem voltak elragadtatva az ötlettől

Nem mindennapi jelenetek játszódtak le a Kanadában.

A kanadai Lethbridge-ben egy étterem úgy gondolta, hogy jó ötlet lesz a Star Wars hivatalos világnapján, május 4-én egy rohamosztagossal reklámoznia magát. A Coco Vanilla Galactic Cantina nevű hely valószínűleg nem számított rá, hogy promóciós kabalájukat az utcán le fogják kapcsolni a helyi rendőrök.

Márpedig ez történt.

Mint kiderült: a rohamosztagos jelmez alatt egy fiatal nő volt. A probléma az volt, hogy a rohamosztagos egy műanyag fegyvert is fogott kezében, a rendőrök ezért szükségesnek érezték, hogy lefegyverezzék. A híradások szerint később kiderült az is, hogy a fegyver nem volt valódi, de ez a helyszínen nem érdekelte a rendőröket.

Az étterem tulajdonosa gyorsan a helyszínre sietett és megpróbálta megértetni a rendőrökkel, hogy a nőnél csak egy játékfegyver van. A járőrök ennek ellenére intézkedtek, felszólították a rohamosztagost, hogy dobja el a fegyvert. A nő ezt megtette, a rendőrök ezután leteperték. A rendőrség később azzal védekezett, hogy bejelentést kaptak egy fegyverrel masírozó rohamosztagosról, ezért érkeztek a helyszínre a járőrök. A tájékoztatásuk szerint hamarosan kivizsgálják az esetet, hogy helyesen jártak-e el.

Íme, az esetről készült videó:

Akárhogy is, az étterem válaszul pár napra az incidensre egy hatalmas táblával azt kezdte hirdetni, hogy a rohamosztagosoknál látott fegyver műanyagból van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik