Élet-Stílus

54 nap után meglett a kutya, amely megmentette a családját a tornádótól

Ha nem kelti fel a kutya a családot, talán már nem élnének. Majd két hónapig aztán nem lehetett tudni semmit.

Március 3-án negyed kettőkor Bella, a mini ausztrál juhászkutya felébresztette gazdáját, Eric Johnsont, az ágy alatt nyöszörgött.

Vissza akartam feküdni, de Bella nem engedte

– mesélte az ABC News-nak a férfi, aki ezért bekapcsolta a tévét, ahol hallotta, hogy tornádó közeledik, és hogy mindenki vonuljon fedezékbe.

Johnson szerint a kutyának köszönhető, hogy ő és családja – felesége és három gyereke – a kádban kuporogva vészelte túl az EF4-es tornádót tennessee-i otthonukban.

Bellát és a másik kutyájukat viszont már nem tudták biztos helyre vinni.

Felmentem, hogy a kutyákat magamhoz vegyem, de lehetett hallani, ahogy az utcánkban házak pusztulnak el. A feleségem felsikoltott, ezért hagynom kellett a kutyákat és megfordultam

–mondta Johnson.

Percekkel később 280 km/órás lett a szél, ami majdnem 50 méterrel arrébb repítette a kádat Johnsonék kertjében.

Az apa szerint olyan volt a tornádó, mintha bomba robbant volna, egy pillanat volt az egész. Őt elválasztotta a családjától, feleségére 50 méterre talált rá, a kádra pedig kettétörve. A férfi fejsérülést, felesége szegycsonttörést szenvedett, de a gyerekeknek szerencsére semmi baja nem esett.  A környékükön ugyanakkor kilenc ember veszítette életét.

Bella eltűnt, a másik kutyájuk nem élte túl a szerencsétlenséget.

Teltek múltak a hetek, és Johnsonéket értesítették, hogy látták Bellát. Egy barátjuk hívta a családot, hogy tudja, hol a kutya, egy kisállat-kereskedés mögötti sikátorban.

Amikor odaértem, odahívtam magamhoz. Elképesztő, de pontosan tudta, ki vagyok

– mesélte Johnson, akinek a családjához 54 nap után újra visszatért a kutyájuk.

Nagyon érzelmes pillanat volt az újbóli találkozás. Megmentette az életünket. Mindent neki köszönhetünk. Főleg most, amin a világ átmegy, nem szabad elveszítened a reményt és a hitet, mert jó dolgok is történnek

– mondta még az apa, a végén a járványra utalva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik