Élet-Stílus

Kutyasétáltatás közben megmentette egy 15 hónapos gyerek életét egy 15 éves fiú

Fél percen múlt a kisgyerek élete.

Hősként dicsérnek egy 15 éves brit fiút, aki kutyasétáltatás közben megmentette egy vízben fulladozó 15 hónapos gyerek életét – jelentette a brit sajtó. Ryley Ferguson az angliai Knottingley városában sétált a városon keresztül vezető széles csatorna partján egyik barátjával, amikor látták, hogy a kisgyerek a túlpartról integet nekik.

A fiú a BBC brit közszolgálati adónak, és az Examiner című brit lapnak elmondta:

A következő pillanatban már azt láttam, hogy a vízben van. Nem volt semmi csobbanás, semmi kapálózás, csak a lábait láttam, ahogy süllyed.

A fiú gyorsan lekapta a cipőit és a kabátját, és azonnal a vízbe vetette magát, és odaúszott hozzá.

Amikor odaértem hozzá, gyakorlatilag már a csatorna alján volt.

Miután a felszínre hozta, két arra járó férfi a segélykiáltásaira regaálva odarohant, és kihúzták őket a vízből. A kisgyerek a beszámolók szerint nem sérült meg, csak nagyon ijedt volt.

A LADBible cikke szerint a 15 hónapos Reggie akkor szökött ki a csatorna mellett álló házukból, amikor anyukája, a 33 éves Rebecca Hampton a kertben volt. A nő elmondása szerint az egyik szomszédjuk rohant be hozzá azzal, hogy fia a csatornában van. Mire odaért, Ryley már kimentette.

A 15 éves fiú a BBC-nek elmondta, hogy ha csak egy fél perccel később járt volna arra, Reggie biztosan a vízbe fulladt volna, és senki sem tudta volna, hogy hova tűnt.

Reggie anyja közölte, hogy a család szuperhőseként tisztelik Ryley-t, ígérve, hogy Reggie úgy fog felnőni, hogy tudja majd, hogy mit tett érte a fiú.

Egy szomszéd közben a GoFundMe adománygyűjtő oldalon pénzgyűjtést indított Ryley számára, aki viszont közölte, hogy nem fogadja el a pénzt, és az adományokat a NHS brit állami egészségügyi szolgálatnak adja.

A kiemelt képen Ryley Ferguson, a csatorna partján. Fotó: BBC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik