Élet-Stílus

Ráomlott a föld a sírásóra, amikor beugrott a gödörbe, hogy megmérje, elég mély-e

Sokak legrosszabb rémálmát élte át egy amerikai sírásó. Az 59 éves férfi beleugrott egy friss sírgödörbe, hogy ellenőrizze, elég mély már, amikor ráomlott a föld.

Ráomlott a kiásott föld egy sírásóra a New Jerseyben fekvő Hillside temetőben – írja a Fox.

Az 59 éves férfi nem tartotta be a biztonsági előírásokat, nem biztosította a kiásott földet, mielőtt beugrott a gödörbe, hogy elég ellenőrizze mély-e már.

A föld beomlott és térdmagasságig ellepte a gödröt. A sírásó fél órán át volt csapdába esve, mire a kollégái meghallották a segélykiáltásait. A szerencsétlenül járt férfit, aki erős mellkasi és hátfájdalmakra panaszkodott kórházba szállították.

A helyszínen eljáró Vincent Auteri rendőrőrmester azt mondta, a férfinek óriási szerencséje, volt, hogy az omlás egy pillanatra sem veszélyeztette a légzését.

Az élve eltemetéstől sokan rettegnek, vannak, akik betegesen, őket hívjuk tafofóbiásoknak.

A viktoriánus korban, amikor a halál beálltát még nem minden esetben tudták pontosan meghatározni az orvosok, ez a félelem nem is volt teljesen alaptalan. Sok tehetősebb ember ezért meghagyta a végrendeletében, hogy fejfájára szereljenek harangot, melynek zsinórja a koporsóban ér véget, így ha véletlenül felébrednének a temetésük után, jelezhetnek a külvilágnak, hogy tévedés történt.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Andrew Fox / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik