Élet-Stílus koronavírus

Újra kinyithattak az 1979 óta betiltott autós mozik Iránban

A koronavírus-járvány miatt ismét engedélyezték az autós mozik működését Iránban, ahol az 1979-es iszlám forradalom óta be voltak tiltva – írja az MTI. A Khomeini ajatollah vezette forradalmárok annak idején azért záratták be az autós mozikat, mert ott szerintük a fiatal párok túl közel kerülhettek egymáshoz, holott még nem voltak házasok.

A most újranyitott autós mozik egyike a teheráni Milad-torony szomszédságában, egy parkolóban működik. Az esti vetítésekre érkező autókat fertőtlenítővel fújják le. A nézők online vehetik meg jegyeiket, a filmek hangját az autórádión keresztül élvezhetik.

Egy mozinéző, a 36 éves Behruz Purnezam elmondta, hogy feleségével járt az autós moziban, és valójában nem is a film vonzotta őket, amelyet vetítettek, hanem az, hogy az ő korosztályuk először vehet részt ilyen szórakozásban.

Iránban a sportstadionokat és a filmszínházakat is bezárták a járvány terjedésének megakadályozására. Az országban eddig 98 ezer regisztrált koronavírus-fertőzést jelentettek és a halálozások száma meghaladja a 6200-at. A nemzetközi és helyi szakértők szerint azonban ennél jóval magasabb a fertőzöttek száma.

Kiemelt kép: FATEMEH BAHRAMI/ANADOLU AGENCY/ANADOLU AGENCY VIA AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik