Élet-Stílus

4+1 jó tanács, hogyan aludjunk jól home office idején (X)

A mély és pihentető alvás növeli az ellenálló képességünket, és segít a lelki egyensúlyunk megtartásában. Ám ha a lakásunk, főleg, ha a hálószobánk lesz az irodánk, az megnehezítheti az esti elalvást is.

Ha munkahelyre járunk dolgozni, azt kívánjuk, bárcsak több időt tudnánk otthon tölteni. Ám ha úgy hozza a sors, hogy folyamatosan otthonról kell dolgoznunk, hát még ha több családtagunkkal együtt „beszorulunk” egy kisebb lakásba, akkor hamar visszakívánkozhatunk a munkahelyünkre. Folyton otthon gubbasztva kevesebb fény ér minket, alig mozgunk, és ez már önmagában elég, hogy nehezebben aludjunk el esténként.

Elalvást segítő tippek:

1.      Mindenképpen szükségünk van a napfényre! Ha nem ér minket elég fény, a belső biológiai óránk összezavarodhat. Ha szeretnénk jól aludni, minden nap menjünk ki legalább a hátsó udvarra, ücsörögjünk az erkélyen, esetleg sétáljunk egyet a szabadban.

2.      Fontos a fizikai aktivitás: ahhoz, hogy jól aludjunk elengedhetetlen a mozgás. Ha nem tudunk kimenni a szabadba, akkor vegyük elő a szekrény mélyére süllyesztett súlyzóinkat vagy a jógaszőnyegünket, és végezünk otthoni gyakorlatokat. Nem kell megerőltetnünk magunkat, a lényeg az, hogy minden nap mozogjunk egy kicsit. A rendszeres fizikai aktivitás segíti a hosszabb, és mélyebb alvást.

3.      Lazuljunk el alvás előtt, szabaduljunk meg a rossz gondolatoktól: esténként végezzünk relaxációs feladatokat, próbáljunk ellazulni. Segíthet, ha elalvás előtt leírjuk egy naplóba, mi minden jó dolog történt velünk aznap.

4.      A hálószobánkba csak aludni menjünk be, minden egyebet próbáljunk meg más helyiségekben csinálni. Ne dolgozzunk, ne tévézzünk a hálószobánkban, legyen az szigorúan az alvás helyszíne.

5.       A feszültség oldásában, és az esti ellazulásban segíthet a Sedacur forte. Ez a növényi gyógyszer segíti a mély alvást, napközben pedig oldja a feszültséget. Ha Sedacur fortét szedünk, nem kell attól tartanunk, hogy másnap tompul a figyelmünk, csökken a reakcióidőnk. Hozzászokni nem lehet, és függőséget sem okoz. A Sedacur forte három, évszázadok óta bevált gyógynövény, a valeriána, a komló és a citromfű kivonatának kombinációját tartalmazza. Nem kell orvossal felíratni, recept nélkül is kapható a patikában.

Vény nélkül kapható gyógyszer

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik