Élet-Stílus

35 lett Gal Gadot, aki kis túlzással Beyoncének köszönheti a világhírnevet

35 lett Gal Gadot, aki kis túlzással Beyoncének köszönheti a világhírnevet

A legtöbben csak Csodanőként ismerik, a divatmagazinok ölnének, hogy címlapra tehessék, legelső filmes munkája pedig majdnem egy James Bond-mozi lett. Harmincöt éves Gal Gadot, aki modellként kezdte, ügyvédnek készült, végül világsztárrá vált. Ja, és Miss Izrael is volt, de ahogy mondja, ő nem az a fajta csaj, aki egy szépségkirálynői koronával akarja végighaknizni az életét.

Gal Gadot 1985. április 30-án született Tel-Avivban. Nagyapja holokauszt-túlélő, családnevük pedig eredetileg Greenstein volt, de Gal Gadot születése előtt anyjáék megváltoztatták. Szigorú zsidó neveltetést kapott, a neve pedig annyit jelent héberül: hullámmal övezett folyópart. Nevének kiejtése sem bonyolult, hiszen a Gal Gadotot pontosan úgy ejtjük, ahogy az le van írva.

Hatéves korában. Fotó: Instagram.com/gal_gadot

 

Tiniként dolgozott a Burger Kingben, a gimi után pedig jogi pályára szeretett volna lépni, ezért egy izraeli magánegyetemen kezdett tanulni.

A húgával, Dana Gadottal még gyerekkorukban. Fotó: Instagram.com/gal_gadot

 

Ekkoriban már modellkedett is, 2004-ben – tizennyolc évesen – megnyerte a Miss Israel elnevezésű szépségversenyt, de a Miss Universe döntőjébe nem sikerült bejutnia. A versenyre csak azért jelentkezett, mert sok ideje volt, nem is számított arra, hogy nyerhet, amúgy sem tartja magát olyan típusú nőnek, aki szépségversenyen elért eredményeivel haknizza át az életét. Amúgy meg ezen a képen inkább Fran Dreschernek tűnik A dadus című sorozat egyik korai epizódjából.

A 2004-es versenyen. Fotó: Martin Bernetti/AFP

 

A modellkedést megszakította, mert Izraelben kötelező katonai szolgálatot tenni, ezért húszéves korában bevonult a hadseregbe. Az ott szerzett tapasztalata később jól jött a filmezésnél is.

Akció közben az egyik Halálos iramban-film forgatásán. Fotó: Universal Pictures / Archives Du 7Eme Art / Photo Via AFP

 

A Maxim című nemzetközi férfimagazinban való szereplése új kapukat nyitott számára Amerikában: a New York Post címlapot szentelt neki egy 2007-es számban, ami után Gadot neve szélesebb körben is ismertté vált a divatlapoknál, márkáknál.

Fotó: New York Post

 

Így jutott el a filmezésig: egy nemrégiben a YouTube-ra felkerült Vogue-interjúban elmesélte, hogy először A Quantum csendje című James Bond-filmre jelentkezett Bond-lánynak, de a szerepet nem kapta meg.

2009-ben, az első Halálos iramban-filmjének premierjén. Fotó: Kevin Winter/Getty Images

 

2008-ban hozzáment Yaron Varsano izraeli ingatlanfejlesztőhöz, akivel egy sivatagi partin találkoztak. Második randevújukon közölte Varsano, hogy két éven belül megkéri majd a modell-színésznő kezét. Egy évre rá ez meg is történt, ezt követően két lányuk született: Alma 2011-ben és Maya 2017-ben. A gyerekeket soha nem mutogatják a közösségi médiában, az említett Vogue-videóinterjúban pedig azt is elmondta Gadot, hogy akkor érzi magát a legjobban, ha velük töltheti az idejét.

Fotó: Taylor Hill/FilmMagic

 

És egy kis érdekesség: a férjével korábban megvásároltak és üzemeltettek egy hotelt, ami The Varsano néven vált ismertté Izraelben. Ezt adták el később az orosz milliárdos Roman Abramovicsnak, aki többek között a londoni székhelyű Chelsea futballcsapatát is birtokolja. Abramovics számos alkalommal került már korrupciós ügyekbe, és finoman szólva sem a tiszta üzleti ügyek miatt ismert a neve.

Fotó: Christopher Polk/Getty Images

 

Justin Lin Halálos iram című filmjébe 2009-ben beajánlották Gadotot olyan ügynökségek, akiknél korábban járt filmes castingokon. Az akciófilmben szerepet is kapott, ezután még három epizódban szerepelt a franchise-ban, ami világszintű ismertséget hozott neki. És igen, az alábbi képek is a filmek díszbemutatóin készültek, mindkét frizura a színésznő sajátja volt.

Stílusváltásokban. Fotó: Lars Niki/Corbis via Getty Images és Peter Wafzig/Getty Images

 

Mindmáig leghíresebb munkája azonban egy képregényhez köti: 2016-ban kapott egy szerepet a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című DC-filmben, ahol a Csodanőt alakíthatta. Ekkoriban épp azon filozofált, hogy otthagyja a színészetet a sok elutasítás miatt. „Annyi volt már a nem, hogy azt gondoltam, ez nem nekem való, visszamegyek jogot tanulni” – mesélte a színésznő a Today című reggeli műsorban pár éve.

Itt Ben Affleck oldalán játszhatott. Fotó: Atlas Entertainment / Cruel And / Collection Christophel Via AFP

 

A DC-szerepet jóformán Beyoncénak köszönheti. A Batman Superman ellen film kameratesztjére úgy hívták meg, hogy nem árulták el, melyik szerepért megy a csata. Hat vagy hét másik színésznő is jelentkezett, lakókocsikban kellett várniuk, míg behívták őket szöveget olvasni.

„Rettentő rossz vagyok a várakozásban, ez az ősellenségem. Ilyenkor elmegy az eszem. Úgy döntöttem, elindítok egy kis Beyoncét, míg várok. »Na, ki irányítja a világot? A csajok!«, aztán elkezdtem táncolni, és totálisan elengedtem az idegeskedést. Köszi, Beyoncé!” – idézte fel a W magazinnak.

Fotó: Instagram.com/gal_gadot

 

Népszerű lett a Csodanő karaktere, így külön filmet kapott, amire Gadot úgy készült fel, hogy kemény tréningeket vett a forgatás előtt. Nyolc kiló izmot pakolt magára fél év alatt.

Napi hat órát edzettem, ebből kettőt konditeremben töltöttem, két órát a koreográfiával foglalkoztam, még két órát pedig lovaglással. Komolyan mondom, a hadseregben nem készültem ki ennyire.

Fotó: Atlas Entertainment / Cruel And / Collection Christophel Via AFP

 

A filmet konkrétan öthónapos terhesen forgatta le, ami szerinte a távoli filmfelvételeken tisztán látható.

Mintha a Csodanő terhes lett volna Brekivel, a békával.

Fotó: Instagram.com/gal_gadot

 

A legtöbb kaszkadőrmutatványt és akciójelenetet ő csinálja meg a filmjeiben, hiszen képzett katona, emellett imád motorozni, de ezt a szülés után félretette.

„Jobbnak láttam feladni a kétkerekűzést, mikor anya lettem” – mesélte egy magazinnak.

Fotó: Archives Du 7Eme Art / Photo12 Via AFP

 

Politikai aktivistaként is feltűnt már: az izraeli kormány és a haderő mellett is többször felszólalt, leginkább azért, hogy kiálljon a nők egyenjogúságáért.

Fotó: Vera Anderson/WireImage

 

Gal Gadot 35 éves. És arra már biztosan rájöttetek a cikk végére:

továbbra is lehetetlen róla rossz fotót készíteni.

Fotó: Christopher Polk/Getty Images for The Critics’ Choice Awards

 

Kiemelt kép: Instagram.com/gal_gadot

Olvasói sztorik