Élet-Stílus

Svédországban megalkották a világ első koronavírus-biztos éttermét

Egy asztal és egy szék a mező közepén: garantált a biztonság.

Sokak életét keseríti meg a koronavírus-járvány, de talán elmondható, hogy a vendéglátó iparban dolgozók szenvedik el a legnagyobb csapást világszerte. A korlátozó intézkedések és a kötelező távolságtartás miatt rengeteg helynek kellett határozatlan időre bezárnia, többen tönkre is mentek, és egyelőre nem látni, mikor tér vissza minden a rendes kerékvágásba.

A fentiekből következik, hogy mindenkinek le kell mondania az étterembe járás luxusáról, hiszen egy ilyen szituációban, még a legnagyob odafigyeléssel is szinte lehetetlen a megelőző előírások betartása. Nos, a Vt szerint Svédországban egy pár meglátta a lehetőséget ebben a katasztrofális helyzetben, és létrehozták a világ első koronavírus-biztos éttermét.

Az étterem, mely a Bord för En (Asztal egy személyre) nevet viseli, egy eldugott svédországi mezőn található. Mindössze egy asztalból és egy székből áll, ahol a vendég teljesen egyedül fogyaszthatja el a vacsoráját, miközben olyan mértékben izolálva van mindenki mástól, amennyire ez fizikailag csak lehetséges.

Az étterem honlapján időpontot is lehet foglalni, és a menü is megtekinthető. Az fogásokat az éttermet kitaláló pár, Rasmus Persson és Linda Karlsson, készítik, de személyes felszolgálás helyett egy precízen megalkotott kötélpályán, egy kosárban kézbesítik a menüt a vendégnek.

Természetesen veszélyes dolog manapság utazni. De ha épp úton vagy, vagy fontos dolgod van Värmland megyében, akkor muszáj enned. És mint tudjuk, a legtöbb Covid-biztos helyen csak elvitelre kérhető az étel. Gyere inkább hozzánk egy kis friss levegőért és finom ételekért, mindezt a szabadban!

– áll a bemutatkozásban.

Nem kétséges, hogy egy ilyen étterem meglátogatása normális keretek között is hatalmas élmény lehet, most pedig, mikor a világ a feje tetejére állt, egyértelmű választás az arra járóknak. Tudják ezt az étterem üzemeltetői, akik a bemutatkozás végén, miután megfogalmazták a nyers igazságot, feltették a teljesen ésszerű kérdést is:

Lássuk be, az asztal egy személyre lesz egy ideig az egyetlen lehetőségünk. Akkor miért ne választanánk asztalt stílusosan?

 

Kiemelt kép: Bord för En 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik