Élet-Stílus koronavírus

A karantén minden napján új tetoválást készít magának egy brit férfi

Már a koronavírus-járvány kitörése előtt sem volt túl sok szabad hely a testén, a gyűjteménye pedig azóta minden nap egy újabb tetoválással gyarapodik. A londoni Chris Woodhead reméli, hogy a karantén hamarosan véget ér.

Sajátos módon küzd meg az izoláció nehézségeivel a London észak-keleti részén élő Chris Woodhead. A karantént a kutyájával, Pinguval megosztó, 33 éves férfi minden nap egy új tetoválást készít magának mindaddig, amíg az élet vissza nem tér a rendes kerékvágásba. Nincs egyszerű dolga, hiszen a testét már a járvány kitörése előtt is nagyjából ezer ábra borította – írja a BBC.

Chris Woodhead kamaszkorában az agyontetovált amerikai punk szcéna megszállottja lett. Amint betöltötte a tizennyolcat, elkészítette az első tetoválását. A brit tetoválóikon, Duncan X minimalista, csak fekete festéket használó stílusa tetszett neki leginkább.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chris Woodhead (@adverse.camber) által megosztott bejegyzés, Ápr 24., 2020, időpont: 7:36 (PDT időzóna szerint)

„Duncan 19 éves koromban készített nekem egy mintát. Aztán a legjobb barátom is tetoválni kezdett és vászonként használta a testem, több mint négyszáz mintát varrt rám” – mondja Woodhead.

Amikor elszabadult a koronavírus-járvány és Nagy Britannia is a kijárási korlátozások bevezetése mellett döntött, az azóta maga is tetoválóvá avanzsált Chris elhatározta, hogy minden nap készít magának egy új mintát, amíg véget nem ér a karantén.

„Csak kóvályogtam, nem tudtam mit kezdjek magammal azon kívül, hogy alszom, és kieszem az összes kaját a szekrényből. Kellett valami, ami rendszert ad az életemnek. A tetoválásnak pedig számomra terápiás hatása is van. Kirajzolom magamból azt, amivel tele van a fejem.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chris Woodhead (@adverse.camber) által megosztott bejegyzés, Márc 30., 2020, időpont: 8:13 (PDT időzóna szerint)

Chris a karantén kezdete óta a járvánnyal és az elzártsággal kapcsolatos mintákat készít. Magára varrta a vírust, a brit egészségügyi szervezet, az NHS nevét, legutóbb pedig a bal talpára a When will it end? (Mikor lesz vége?) mondatot.

Chris nem használ gépet a tetováláshoz. A tűt egy hosszú szárra forrasztja, majd mintát szabad kézzel, pontonként szurkálja a bőr alá. Azt mondja, ez a technika sokkal nagyobb precizitást, és koncentrációt igényel, mintha tetoválógéppel dolgozna.

Chris a saját külsejéről azt gondolja, nevetséges, úgy néz ki, mint egy kékpenészes sajt, de így érzi jól magát. Bár eltökélt, hogy a legvégéig folytatja a karanténprojektjét, a bőrén nincs már túl sok szabad hely, és egy keveset abból is szabadon kell hagynia a júliusban születendő, első gyermeke nevének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik