Élet-Stílus

Egy ausztrál nő elég hatásosan hívta fel a figyelmet arra, milyen fontos a szőnyegek porszívózása

A videó után persze kritikát is kapott rendesen.

Mióta a koronavírus-járvány miatt karanténban vagyunk, hirtelen megnövekedett az az idő is, amit takarításra szoktunk szánni. Ez magában örvendetes, hiszen ki ne szeretne tiszta, csillogó lakásban élni, viszont nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségű takarítást végzünk.

Erre mutatott jó példát egy ausztrál nő, aki a Mums Who Clean nevű Facebook-csoportba töltött fel egy videót, amivel elég hatásosan hívta fel a figylemet arra, milyen fontos a rendszeres, alapos porszívózás.

A videón megmutatta, mi minden gyűlik össze saját porszívójának tartályában, miután kezelésbe vett egy szőnyeget, amit két-három hete porszívóztak utoljára. Az eredmény elég nagy döbbenetet váltott ki, ami annak fényében nem is csoda, hogy a tartály tartalma leginkább a szennyvízhez hasonlít.

Bár a videó sokakat elrettentett, és közben motivált is a rendszeres takarításra, a  videót feltöltő nő kritikát is kapott szép számal. Elmondta ugyanis, hogy a lánya asztmája miatt az átlagnál sokkal gyakrabban kell porszívóznia, mire többen neki szegezték a kérdést, miért nem dobja ki egyszerűen a szőnyegeket, ha ennyi port képesek felfogni. Megint mások azt vetették fel, hogy a porszívó gyenge teljesítménye miatt kell ennyiszer takarítania, ezért jobban járna, ha beszerezne egy ipari porszívót.

Az esetről egyébként a Ladbible számolt be, a videót is itt lehet megnézni.

 

Kiemelt kép: Facebook (Mums Who Clean)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik