Élet-Stílus

Egy rejtélyes pestisdoktor rémíti halálra egy brit falu lakóit

Két hete, minden nap megjelenik az angliai Norwichban fekvő falu, Hellesdon utcáin egy XVII. századi pestisdoktornak öltözött ember. A kísérteties alak a frászt hozza a helyiekre, különösen a gyerekekre.

Keresi a rendőrség azt az embert, aki két hete rendszeresen pestisdoktornak öltözve jelenik meg egy Hellesdon nevű kistelepülés utcáin – írja a BBC.

A fekete köpenyből, kalapból és madárszerű, csőrős maszkból álló öltözetet azok az orvosok viselték, akik a fekete halálnak is nevezett pestisjárvány idején próbálták kezelni a fertőzötteket. Akkoriban úgy gondolták, a betegséget akkor kaphatja el valaki, ha túl közel hajol a fertőzötthöz, a hosszú csőrrel ellátott maszk pedig arra volt jó, hogy ez még véletlenül se történjen meg.

Egy pestisdoktor felbukkanása az utcán mindig félelmetes lehet, de egy világjárvány miatt karanténba zárt településen pedig különösen. Egy hellesdoni Facebbok-csoportban a helyiek egy része arra panaszkodik, hogy sokan megijednek a jelmezes alaktól, a gyerekek szabályosan rettegnek tőle. Mások szerint viszont senkinek sem árt, és inkább vicces, mint félelmetes.

A norfolki rendőrség előbbiekkel ért egyet. Keresik a jelmezest, hogy kicsit elbeszélgessenek vele. Bár elismerik, hogy a jelmezes alak nem sért meg semmilyen jogszabályt, azt tanácsolják neki, hogy ha lehet, inkább ne használja az utcán a jelmezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik