Élet-Stílus koronavírus

Félő, hogy egy sorozatgyilkos szabadult el a karanténba zárt Barcelonában

Már a negyedik meggyilkolt ember holttestét találták meg március 19. óta Barcelona Eixample negyedében, nem messze Antoni Gaudí világhírű, 1885 óta épülő temploma, a Sagrada Familia bazilika közelében. Az összes áldozatot halálra verték.

Sokan félnek a helyiek közül, hogy egy sorozatgyilkos szabadult el Barcelonában a koronavírus-járvány miatt elrendelt karantén idején. Egyelőre négy áldozatról lehet tudni, mind a négyen hajléktalanok voltak, akiket a város Eixample negyedében öltek meg – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Az első áldozatot március 19-én, öt nappal a kijárási tilalom bevezetése után találták meg. A hajléktalan férfi egy bezárt szupermarket bejáratánál aludt, amikor megtámadták és megölték.

A második gyilkosság majdnem egy hónappal később, április 16-án történt, a L’Auditori előadóterem egyik bejáratának lépcsője alatt. A feltételezett elkövető ekkor látszott egy biztonsági kamera felvételén. A harmadik gyilkosságot, április 18-án már elejétől végig rögzítette egy biztonsági kamera.

A rendőrök a felvételek alapján fantomképet készítettek a feltételezett gyilkosról, és nagy erőkkel keresni kezdték a férfit. Akkor is a gyilkost keresve cirkáltak az Eixample negyed utcáin, amikor egy rémült tanú telefonhívásából megtudták, hogy valaki éppen halálra ver egy utcán alvó férfit, alig 200 méterre a Sagrada Familia bazilikától.

A 30 éves áldozat életét már nem tudták megmenteni, de néhány órával később elfogtak egy gyanúsítottat. A feltételezett elkövető egy 35 éves brazil állampolgár, aki a városközponttól mintegy 17 kilométerre egy lakókocsiban él a valldoreixi erdőben.

A nyomozás még folyik, a rendőrség azt próbálja kideríteni, hogy a brazil férfi követte-e el mind a négy gyilkosságot. Ha nem, akkor a sorozatgyilkos valószínűleg hamarosan újra lecsap majd.

Spanyolország a koronavírus-járvány által egyik leginkább érintett európai állam, ahol április 28-ig közel 24 ezer ember halt bele a fertőzésbe. A kormány március közepén szigorú kijárási tilalmat vezetett be, amit hat hét után, április 26-án kezdtek el óvatosan enyhíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik