Élet-Stílus

A hullazsákban ébredt fel a kórházban halottá nyilvánított 46 éves nő

Halottá nyilvánított az orvosa egy 46 éves, petefészekrákos beteget szombaton a paraguayi Coronel Oviedoban. A nő néhány órával később magához tért a hullazsákban.

A petefészekrákkal küzdő Gladys Rodríguez de Duartét szombaton reggel szállították kórházba, miután a 46 éves nőnek hirtelen az egekbe szökött a vérnyomása. Két órával később, a nő orvosa, Dr. Heriberto Vera halottán nyilvánította a betegét – írja a helyi sajtóra hivatkozva a Daily Star című brit bulvárlap.

A beteg családjával közölték a szomorú hírt, kiállították számukra a halotti anyakönyvi kivonatot, majd gondoskodtak test elszállításáról egy temetkezési vállalkozóhoz. A szállítók azonban észrevették, hogy a test mozog a hullazsákon belül. A nőt azonnal visszaszállították a kórház intenzív osztályára. A beteg állapota súlyos, de stabil.

A nő férje Maximino Duarte Ferreira panaszt tett a felesége orvosa ellen, mert szerinte szándékosan nyilvánította halottnak a még életben lévő betegét. A férfi azt mondja, az orvos meg sem próbálkozott az újraélesztéssel, egyszerűen meg akart szabadulni a betegétől, mert nem akarta tovább kezelni.

A kórház szerint az orvos helyesen járt el, mert amikor halottá nyilvánította, a betegnek nem volt kitapintható a pulzusa. A hivatalos álláspont szerint az eset hátterében a katalepszia nevű, tetszhalott állapot áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik