Élet-Stílus

Legutóbb a nácik miatt tett ilyet az amerikai veterán, most a járvány miatt megismételte

Egy népszerű hiedelem miatt, 1944 júniusának elején, a partraszállásra készülődve mohikánfrizurát nyíratott magának egy 20 éves, amerikai ejtőernyős. Hetvenhat évvel később úgy érezte, ismét eljött az ideje a különleges hajviseletnek.

Az D-napra készülődő amerikai katonák között az a szóbeszéd járta, hogy ha az őslakos mohikánokéhoz hasonló, oldalt borotvált, középen egy csíkban meghagyott frizurát viselnek, már a látványuktól megrettennek majd a német katonák – írja a CNN.

A 20 éves Guy Whidden is taréjt nyíratott magának, ám június ötödikén egy fiatal hadnagy ráparancsolt, hogy azonnal tüntesse el. Az ejtőernyős engedelmeskedett a parancsnak, így másnap teljesen kopaszon ugrott ki a repülőgépből a megszállt Franciaország fölött.

Most, hogy a világban, és különösen az Egyesült Államokban durván tombol a koronavírus-járvány, Whidden úgy érezte, ismét eljött a mohikánfrizura ideje. Egyrészt az egykori, bevetés közben elesett bajtársai iránti tiszteletből, másrészt pedig azért, hogy mosolyt csaljon a karanténban megfásult arcokra, a 96 éves veterán az unokája, Lydia kezébe adta a hajnyírót, és megkérte, hogy vágjon neki mohikánhajat.

A hajnyírásról videó is készült, melyben Whidden arra kérte a követőit, hogy csatlakozzanak hozzá. Azóta több ezren nyírattak maguknak indiántaréjt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik