Élet-Stílus koronavírus

Szellentéssel is terjedhet a koronavírus, de nagyon kevés rá az esély

Nem mindennapi kérdést tettek fel egy orvosnak, meglepő válasz érkezett.

Dr Norman Swan orvos, belgyógyász nem mindennapi kérdést kapott egy koronavírus témájú podcast felvétele közben. A Coronacast nevű műsorban azt boncolgatták, hogy terjedhet-e szélsőséges esetben szellentéssel az új koronavírus. Mint kiderült: nem teljesen indokolatlan a felvetés.

A szakemberek jelenlegi tudása szerint a koronavírus széklettel minden bizonnyal terjedhet.

Nem véletlenül kérik arra egyre több helyen az embereket, hogy amennyiben muszáj közös mosdót használniuk másokkal, legyen szó egy irodáról, vagy bármilyen még nyitva tartó intézményről, akkor mindenképp lehajtott fedéllel húzzák le a WC-t. Erre azért van szükség, hogy a legapróbb esélye se legyen meg a fertőzésnek. Dr Swan a kérdésre válaszolva azt mondta, hogy elviekben mivel a széklet is fertőző lehet, így az sem kizárt, hogy a szellentésünk is fertőzhet. Az orvos ugyanakkor gyorsan hozzáteszi, hogy szerencsére az alsó felünkön mindig hordunk maszkot, ráadásul többrétegű maszkot: nadrágnak hívják.

A szakember végül kitér arra is, hogy nagyon fontos, hogy lehajtott fedéllel húzzuk le a WC-t, mivel ha nem így teszünk, akkor a széklettel kiszabaduló fertőzés órákon keresztül is életben maradhat a levegőben.

news.com.au

Ajánlott videó

Olvasói sztorik