Élet-Stílus

Oroszlánok sütkéreznek egy elnéptelenedett dél-afrikai úton

Az emberek világszerte visszahúzódtak az otthonaikba a koronavírus-járvány miatt. Az állatok előbb-utóbb mindenütt észreveszik ezt, és elkezdik újra birtokba venni a világot, ahonnan korábban kiszorítottuk őket.

Elképesztő fotókat készített Richard Sowry, a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park vadőre. Oroszlánok sütkéreztek békésen egy aszfaltúton, ami máskor hemzseg a turistáktól. A Kruger, az ország többi nemzeti parkjához hasonlóan március 25-én zárt be a koronavírus-járvány miatt – írja a BBC.

Sowry, mint létszükségletű feladatot ellátó ember azóta is dolgozik. Folyamatosan ellenőrzi, hogy minden rendben van-e az az állatokkal, és védi őket az orvvadászoktól. Szerdán, járőrözés közben vette észre, hogy az egyik, normális esetben forgalmas úton oroszlánok heverésznek. A nagymacskák annyira békések voltak, hogy Sowry nagyjából öt méterre megközelíthette őket, és elkészíthette róluk azokat a fotókat, amiket később a Kruger Twitter-profilján osztott meg.

A vadőr azt mondja, bár a nemzeti park oroszlánjai hozzászoktak az emberek közelségéhez, normális esetben csak hidegebb téli éjszakákon fekszenek ki az aszfaltozott utakra, melyek lassan bocsátják ki magukból a napközben összegyűjtött hőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik