Élet-Stílus koronavírus

Börtönbe került egy brit férfi, mert a nagyapja kutyáját sétáltatta

Több ember kapott letöltendő börtönbüntetést a kijárási korlátozások megszegéséért a húsvéti hosszú hétvégén a brit Man szigeten. Egy húszéves férfi arra hivatkozva, hogy a nagyapja kutyáját sétáltatja, órákat töltött a tengerparton.

A karanténszabályok megsértéséért hat hét letöltendő börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy 20 éves férfit Nagy Britanniában, a Man szigeten – írja a BBC.

A 20 éves Liam Skillicorn a koronavírus-fertőzés tüneteit mutatta, ezért tesztre küldték, ám ő nem jelent meg a vizsgálaton. Amikor rendőrök mentek érte, nem találták otthon.

Kiderült, hogy Skillicorn a kórház helyett a nagyapja házához ment, ahol magához vette kutyát, majd a sétálni vitte a tengerpartra, ahol két – három órát töltött. A férfi mindkét vétsége miatt 21 nap börtönt kapott.

Letöltendő börtönbüntetést kapott a Man szigeten egy 48 éves férfi is. Sean Clarke négy hétre kerül rács mögé, mert április 8-án egy társasággal italozgatott a tengerparton. A többiek megúszták figyelmeztetéssel, ám mivel Clarke visszaesőnek számított, őt börtönbe küldték. Mellékbüntetésként a férfit három hónapra eltiltották az alkoholvásárlástól.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Getty)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik