Élet-Stílus

Hazugságok vígjátéka, yin-yang jóga és operatív törzs színezők a hétre

Bár még mindig az otthonunkba vagyunk zárva, ez nem jelenti azt, hogy ne szórakozhatnánk vagy kapcsolódhatnánk ki. Összeszedtünk néhány online elérhető programot, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Előző válogatásunk itt található.

Giorgio Pianosa Mert a mamának így jó! avagy a hétköznapi hazugságok vígjátéka az Újszínház előadásában: fordulatok, helyzetkomikumok, hamisítatlan, harsány olasz karakterek április 15-től 19:00 órától 48 órán keresztül eléhető a színház youtube oldalán: www.youtube.com/watch?v=CSi_MPNUSDY

Napok óta keringenek az interneten és a különböző közösségi portálokon az operatív törzset ábrázoló kifestők. Az ORFK szóvivője, Gál Kristóf vette a lapot, és bemutatta a rajzokat. Ha kedvet kapott az operatív törzs színezőhöz, akkor az Upszajándék oldaláról letölthetőek.

Operatív törzses kifestőt villantott Gál Kristóf a mai tájékoztatón
Nagyot ment a szóvivő a mai sajtótájékoztatón.

A Minden Napra Egy Mese oldal szervezői betartják, amit a nevükben írnak. Youtube csatornájukon a Móra Ferenc Kiadó Népek meséi sorozatából naponta egy-egy neves előadó, színész olvas fel ismert és kevésbé ismert meséket. A szervezők fontosnak tartják, hogy a gyerekek már kiskorukban megértsék és megszeressék más népek kultúráját. Természetesen magyar mesék is hallhatóak. Minden színész a saját telefonjával vette fel a videót, legutóbb Szabó Erika által elmondott indiai mese került fel az oldalra.

Oláh Andrea Könyvben utazom podcast sorozatából két magyar szerzőt ajánlunk. A TV Paprika egyik legismertebb és legkedveltebb mesterszakácsa, Bede Róbert Természetesen magyarul című könyvében a Kárpát-medence hozzávalóiból készít egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes fogásokat. A szerzővel főzésről, ételekről és a könyv elkészítésenek titkairól beszélgettek. A beszélgetés időtartama 18 perc, ezen a linken érhető el. Szelle Ákos Sebek a falon pszichothrillere a skandináv krimik hátborzongató hangulatát idézi. A podcastban a legfontosabb karakterek motivációiról, a regényben helyszínéül szolgáló falu “levegőjéről”, a kilátástalanságról, a kiszolgáltatottságról, és a regény skandináv krimikre hasonlító vonásairól beszélgetnek a szerzővel. A beszélgetés az alábbi linken hallgatható meg, időtartama 20 perc.

Ha valaki szeretné kipróbálni a különböző jóga típusokat, most megteheti, ugyanis folytatódik az ingyenes Cosmo online jóga: dinamikus, yin-yang vagy stresszoldó jógák közül lehet választani. Az időpontok és az órák típusai a Cosmo Facebook-oldalán elérhetőek.

Nem tudunk betelni az Óbudai Danubia Zenekar otthonról készült videóival. A legutóbbiban a pedagógusoknak, és a kitartó szülőknek szerettek volna köszönetet mondani és mosolyt csalni az arcukra:

https://www.facebook.com/138662069490137/videos/890087618105869/

 

Ez pedig már nem online, hanem a jövő: a Szabad Tér Színház „ÖSSZEFOGÁS GÁLÁT” szervez a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került színészek és előadóművészek megsegítésére. A gála lehetséges időpontja a helyzet alakulásától függően 2020. július 11-re, vagy ha a járványügyi helyzet úgy kívánja, augusztus 16-ra tervezik. Az előadás(ok) teljes bevételét a fellépő művészek között osztjuk szét. A gálaestre profi előadók jelentkezését várják prózai, zenés- vagy bármilyen más előadóművészeti produkcióval, fellépőként maximum öt-, többszereplős jelenet esetén legfeljebb nyolcperces, a legszélesebb műfaji skálán mozgó műsorszámmal. A jelentkezéseket (műsor címe, szerző, időtartam, előadók száma, neve, elérhetősége) 2020. április 30-ig az alábbi címre várják: produkcio@szabadter.hu

Kiemelt kép: Balázs Attila /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik