Élet-Stílus

Egy antik csillárral él romantikus kapcsolatban egy harmincas brit nő

Amanda Liberty vonzalma az antik világítótestek iránt nem minősül szexuális orientációnak, így a diszkrimináció elleni törvényi védelem sem vonatkozik rá – döntött az IPSO (Independent Press Standards Organisation), Nagy Britannia független sajtóetikai szervezete. Liberty a The Sun című bulvárlapot citálta a testület elé, mert úgy érezte, az újság egy cikkében kigúnyolta a magánéletét – írja a Guardian.

Amanda, aki a New Yorki-i Szabadságszobor iránti vonzalma miatt vette fel a Liberty (Szabadság) nevet, korábban nem csinált titkot az antik tárgyakhoz fűződő viszonyából. Magát objektofíliásként határozza meg, vagyis olyan emberként, aki a tárgyakhoz vonzódik szexuálisan.

Jane Moore, a Sun újságírónője tavaly év végén írt cikket Amandáról, és szerelméről, egy 92 éves, német csillárról, amit Lumiere-nek nevez. Amanda kifogásolta a cikk gúnyos hangnemét és pontatlanságait is. Például azt, hogy Moore azt írta, ő és Lumiere házasok, holott ez nem így van, hiszen még nem találta meg a módját annak, hogy összeházasodhasson a csillárral.

Az IPSO amellett, hogy elismerte, Amanada Libertyre nézve sértő lehet Moore cikke, elutasította a csillármániás nő panaszát. A testület azzal indokolt, hogy ízlésbeli kérdésekben nem kompetens, Liberty objektofíliája pedig nem minősül szexuális orientációnak, következésképpen a nő nem válhatott szexuális orientáció miatti diszkrimináció áldozatává.

A Caters hírügynökség tavaly nyáron készített riportot Amandáról, és kedvenc csillárjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik