Élet-Stílus

Készül az okosvécé, amely képes felismerni minket az ánuszunkról

Az intim pillanatokat fel kell adni az egészségünk érdekében. Már ha ezt a vécékagylót használnánk.

Az ánusz olyan, mint ujjlenyomat, mindenkié más, ezt akarja kihasználni egy okosvécé. A toalett dr. Sanjiv Sam Gambhir Stanford egyetemi laborjából származik, és a céljuk, hogy segíthessenek vele az emésztőrendszeri problémákkal küzdőknek, vagy éppen, hogy felismerjen betegségeket – írta az Input Mag.

A vizeletben és a székletben olyan betegségek markereit keresi, mint a veseelégtelenség, a terhesség vagy különböző daganatos megbetegedések. Így 10 különböző biomarkert képes azonosítani. Emellett azonban videófevételt is készít, hogy olyan tényezőket is meg tudjon állapítani, mint az a végtermék mértéke, ürítésének gyorsasága vagy a széklet állaga.

Eddig 300 ember próbálta ki, több mint a felük inkább elégedett a vécével. A kutatók azt is szeretnék elérni, hogy a toalett használóit meg is tudja különböztetni, ezért

az öblítőgombra ujjlenyomat-leolvasót raknak, és szerelnek bele egy análleolvasót is. Összesen négy kamera van beleépítve: kettő az „ömlést” figyeli, egy a székletet egy pedig az ánuszt.

Az eredményeket senkivel nem osztanák meg, még a vécézővel sem, ugyanakkor felkerülnének a felhőbe.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik