Élet-Stílus

10 éve akarják pároztatni a két pandát az állatkertben, a koronavírusnak hála végre sikerült

Az állatkertet január vége óta nem lehet látogatni, azóta a pandák jobb kapcsolatot ápolnak egymással.

Hamarosan szülők lehetnek a hongkongi állatkert pandái. Michael Boos az Ocean Park ügyvezető igazgatója közleményében arról ír, hogy nagyon izgatottak, mert a mesterséges megtermékenyítésnél jóval nagyobb esélye az állat vemhességének így, ha természetes úton párosodnak 0 idézte a CNN.

Az állatkert dolgozói már 10 éve próbálják elérni mindenféle módon, hogy Jing Jing és Li Li párosodjon, de eddig nem sikerült elérniük.

A koronavírus-járvány kitörése miatt az állatkert január vége óta zárva tart. A gondozók pedig észrevettek a két óriáspanda viselkedésében azóta olyanokat, amik szaporodási időszakban, március és május között szokványosak.

Március vége óta Jing Jing egyre több időt töltött a vízben játékkal, Li Li pedig szagmintákat hagyott élőhelye körül, és Jing Jing illatának a környékét kutatta.

Egyelőre korai lenne megmondani, a párosodásuk után lesz-e kölykük. Majd június végén már megfigyelhetőek lesznek a vemhesség jelei, a hormonszintje ingadozni fog, a viselkedésében is változások jöhetnek, de ezek még egy álterhesség tünetei is lehetnek – nyilatkozat Boos.

Egy újabb óriáspanda nem csak a hongkongiaknak okozna örömöt, a faj ugyanis sebezhetőnek van nyilvánítva, olyan kevés él belőle, valamivel több 2000 példánynál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik