Élet-Stílus koronavírus

Helikopterrel mentettek ki a hegyekből egy francia férfit, aki gyalog indult cigit venni Spanyolországban

A fiatalember a kijárási korlátozások ellenére próbált átjutni Spanyolországba, hogy olcsó cigarettához jusson.

A francia csendőrségnek helikopterrel kellett kimentenie a Pireneusokból egy francia férfit, aki a kijárási korlátozások ellenére próbált gyalog átmenni Spanyolországba, hogy olcsó cigarettát vásároljon magának – jelentette a helyi sajtó.

A meg nem nevezett férfi szombaton indult el autóval a spanyol határ közelében lévő Perpignan városában található otthonából, de egy rendőrségi ellenőrzőponton megállították, és hazaküldték. A férfit azonban ez nem tántorította el, és egy túraútvonalon gyalog indult el Spanyolországba, a hegyeken át.

Azonban nem járt sikerrel. A francia csendőrség közlése szerint a férfi eltévedt, beleesett egy szurdokba, ahonnan ugyan sikerült kimásznia, de utána egy tüskebozótosba tévedt, mielőtt teljesen elveszett, és nem tudta, merre jár.

A férfi végül kénytelen volt telefonon segítséget kérni a hatóságoktól. A rendőrség helikoptert küldött a felkutatására, és végül sikerült is rábukkanniuk. A hatóságok jellemzése szerint a kimerült és nagyon fázó, eltévedt személyt Le Perthus határváros közelében, még francia területen találták meg, és helikopterrel emelték ki.

Kimentése után a férfit 135 eurós pénzbüntetéssel sújtották a kijárási korlátozások megsértése miatt.

Kiemelt kép: PGHM des Pyrénées-Orientales

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik