Élet-Stílus koronavírus

Koronavírus: meghalt egy detroiti buszsofőr, aki két hete videóban kelt ki egy köhögő utas miatt

Jason Hargrove a Facebook-oldalán szidta azokat, akik nem veszik komolyan a járványveszélyt.

A detroiti közlekedési vállalat egyik buszsofőrje, az ötvenéves Jason Hargrove március 21-én egy érzelmes élő videóban kelt ki a Facebookon egy középkorú nő miatt, aki úgy köhögött többször is a buszán, hogy nem takarta el a száját. A dühös férfi aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy sokan nem veszik elég komolyan a járványveszélyt, miközben “emberek halnak meg”.

Négy nappal a videó elkészítése után Hargrove a koronavírus miatt lebetegedett, és csütörtökön bejelentették, hogy belehalt a vírus okozta betegségbe.

Detroit polgármestere, Mike Duggan egy csütörtöki sajtótájékoztatón mindenkit arra biztatott, hogy nézze meg Hargrove videóját.

Nem tudom hogyan lehet úgy végignézni, hogy ne sírja el magát az ember

jelentette ki a város polgármestere. Duggan közölte, hogy a sofőr tudta, hogy miközben minden egyes nap a detroitiaknak dolgozik, az életét veszélyeztetik munka közben az olyan felelőtlen emberek, akik nem veszik komolyan a vírusveszélyt.

A detroiti közlekedési vállalat szakszervezetének közlése szerint az 530 ott dolgozó sofőrből százan vannak karanténban, és heten fertőződtek a meg a koronavírussal. A szakszervezet vezetője, Glenn Tolbert elmondta, az ő tesztje is pozitív lett a koronavírusra.

A detroiti buszsofőrők március 17-én munkabeszüntetéssel tiltakoztak a veszélyes munkakörülmények miatt. Másnap a város új szabályokat vezetett be, megtiltva az első ajtós felszállást, és egyben ingyenessé is tették a tömegközlekedést, hogy ne kelljen az utasoknak a sofőröknél fizetni.

Koronavírus: ha rajtuk múlik, sosem tűnik el Magyarországról a járvány
Simán beülnek az utasok a kordon mögé a buszokon.

A kiemelt képen Jason Hargrove. Fotó: Facebook/Jason Hargrove 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik