Élet-Stílus koronavírus

Letartóztatták az amerikai nőt, aki szándékosan köhögött tönkre 11 millió forint értékű élelmiszert

Több súlyos bűncselekménnyel vádolták meg Pennsylvaniában azt a nőt, aki a múlt héten, egy szupermarketben szándékosan köhögött és köpködött le egy halom élelmiszert, miközben azt ordítozta, hogy koronavírusos és mindenkit meg fog fertőzni.

Terroristafenyegetés, fenyegetőzés biológiai eszközzel, rendzavarás, lopás: többek között ezekkel vádolták azt a nőt, aki pánikot okozott múlt héten egy pennsylvaniai szupermarketben.

A 35 éves Margaret Cirko március 25-én, délután fél háromkor ment be egy áruházba, majd szándékosan köhögni és köpködni kezdett az árukészletre, miközben azt kiabálta, hogy koronavírusos, és mindenkit meg fog fertőzni. Amikor a bolt alkalmazottai távozásra szólították, a nő megpróbált egy karton sörrel, fizetés nélkül távozni.

Joe Fasula, a szupermarket társtulajdonosa azt mondta, a nő akciója valószínűleg csak beteg tréfa akart lenni, vagyis szinte biztos, hogy valójában nem fertőzött, de mivel a vásárlókat nem akarják a legkisebb kockázatnak sem kitenni, 35 ezer dollár (több mint 11 millió forint) értékű élelmiszert megsemmisítettek, a boltot pedig fertőtlenítették.

Cirko a Luzerne megyei börtönben van, előzetes letartóztatásban. Az óvadékát a bíróság 50 ezer dollárban (több mint 16 millió forintban) állapította meg. Első bírósági meghallgatása április 8-án lesz.

(Kiemelt képünkön Margaret Cirko, fotó: Luzerne County Prison)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik