Élet-Stílus koronavírus

Meghalt koronavírusban az amerikai lelkész, aki azt mondta, a járvány csak médiahisztéria

A koronavírus okozta betegségben halt meg egy észak-karolinai kórházban Landon Spradlin. A 66 éves, utazó zenész és lelkipásztor korábban azt állította, hogy a koronavírus-járvány koránt sem annyira veszélyes, mint amilyennek a tömeghisztériát okozó média beállítja – írja a Newsweek.

Spradlin a halála előtt két héttel tett közzé egy nagy vihart kavaró bejegyzést a Facebook-oldalán. Azt írta, az embereknek vigyázniuk kell, mert a média képes az életük manipulálásra, tömeghisztéria okozására. A koronavírus okozta halálesetek számát összevetette a Barack Obama elnöksége alatt terjedő H1N1-járványban elhunytak számával, azt sugallva ezzel, hogy a Trump-ellenes sajtó azért fújja fel a járvány jelentette veszélyt, hogy megakadályozza a jelenlegi elnök újraválasztását.

Március 13-i bejegyzésének kommentjei között Spradlin azt írta, hogy bár a járványt valódinak tartja, szerinte az igazi problémát a pánikkeltő média jelenti, amelyik több kárt okoz, mint maga a koronavírus, amelyik csak jön, majd elmegy.

A Facbook független ellenőrei azóta megbízhatatlannak jelölték a bejegyzést, mert részben hamis információkat tartalmaz. Spradlin halála után a Facebook-oldalt ellepték a gúnyolódó, a lelkészt a nézetei miatt kritizáló bejegyzések.

Spradlin lánya, Judah Strickland azt monda, a szíve összetört, mert nem engedték be a kórházba, hogy elbúcsúzzon az apjától. A család online adománygyűjtést indított, ahol egy hét alatt közel 25 ezer dollár (közel 8 millió forint) jött össze. Roy Cooper, észak-karolinai kormányzó legmélyebb együttérzéséről biztosította a családot.

Landon Spradlin egyike annak a két embernek, akik Észak-Karolinában haltak bele a koronavírus-fertőzés okozta betegségbe. A másik áldozat a 70-es évei végén járt. Az Egyesült Államokban közben tovább tombol a járvány, szombat estére a regisztrált fertőzöttek száma 121 ezerre emelkedett, a halálos áldozatok száma pedig elérte a kétezret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik