Élet-Stílus koronavírus

„Meglátogathatja a férjem a szeretőjét?” – furcsa kérdéseket kap a francia rendőrség a lezárások miatt

A francia rendőrség elég meglepő kérdéseket kap.

– Egy idegen megsimogatta a lovamat, van arra esély, hogy megfertőződött?

– Töltheti a férjem a szeretőjével együtt a hétvégéjét?

Ezek és ehhez hasonló kérdések futnak be a francia rendőrség segélyhívó számára, amelyre egyébként is több bejelentés jön az elmúlt hetekben – írta az AFP alapján az euronews. A francia csendőrség egyik szóvivője szerint az emberek unatkoznak, és azért hívják fel őket mindenfélével, „csak beszélgetni akarnak”, miután Franciaországban szigorú kijárási tilalmat vezettek be még március 17-én, amely alapján csak bizonyos okokból hagyhatják el az emberek a lakóhelyüket.

Dijonból egy nő azért hívta a 17-es segélyhívószámot, hogy találkozhat-e azzal a férfivel, akivel a válása után megismerkedett, és 25 kilométerre lakik tőle.

Az észak-francia régióban, Pikárdiában egy férfit kocsijával 50 kilométerre az otthonától állítottak félre a rendőrök. A férfi azzal magyarázta a távolmaradását, hogy „cassoulet-et kell vennie” (a sólethez hasonló babos, húsos egytálétel). Egy másik férfi a kocsiját ment lemosni, de a rendőrség szerint ez sem vészhelyzet.

Egy rendőr szerint fontos és komoly hívásokat is kapnak, de egy részük már inkább visszaélés és a hülyeséggel határos. A szeretős kérdést eláruló Rhône megyei rendőr is hozzátette, vannak komoly hívások is, családon belüli erőszakról, szomszédok közötti nézeteltérésekről.

Főleg a nyolcas híradó után érkezik be sok fontos, és kevésbé fontos kérdés, például, hogy a karantén alatt kivihetik-e a szemetest, mesélte egy másik rendőr. Ahogy arról is érdeklődnek, hogy ha reggel kivitte sétálni a kutyáját, akkor kiviheti-e délután is, vagy a szomszédokra is panaszkodnak: „a szomszédom nem tartja tiszteletben a korlátozásokat és nagyon sok emberrel beszélget”, vagy

túl sok ember van a szomszédságomban.

Kiemelt kép: Oliver Dietze/picture alliance via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik