Élet-Stílus koronavírus

Szellemjárat: elmesélte az útját a magyar nő, aki az utolsók között jutott ki Angliába

Elmondása szerint félelmetes volt, hogy egy szinte teljesen üres gépen utaznak.

Szendrői Ildikó a Blikknek mesélte el, milyen volt egy szinte teljesen kiüresedett géppel Londonba repülni. Szendrői egy kisebb egészségügyi probléma miatt jött haza pár héttel ezelőtt, egyébként életvitelszerűen az Egyesült Királyságban, egészen pontosan a Jersey-szigeten él. Saját elmondása szerint nem sokon múlott, hogy ne tudjon visszamenni Angliába, de a sors végül úgy hozta, hogy az egyik utolsó géppel el tudott repülni, így nem ragadt Magyarországon.

Eredetileg április 3-án mentem volna vissza, de azt a járatot már törölték. Amúgy is jobbnak láttam volna minél hamarabb visszatérni, amíg még lehet, így jegyet foglaltam a legközelebbi elérhető gépre. Két nappal az indulásom előtt dőlt csak el, mikor utazom

– emlékszik vissza.

Szendrői elmondása alapján a Liszt Ferenc repülőtér szó szerint üres volt, csak pár munkást lehetett látni. A 250 férőhelyes gépen összesen 17-en utaztak, nagyrészt hollandok. A repülőn a személyzet arról tájékoztatta az utasokat, hogy aki rosszul van, az a leszállás után jelentkezzen a reptéri orvosnál, de a nő szerint a getwick-i repülőtéren minden zárva volt, sehova nem lehetett menni. Akárhogy is, Londonból mikor a Jersey-szigetekre repült már egy fokkal jobb volt a helyzet, ott rengeteg tájékoztatást kapott, minden gördülékenyebben ment, mint a Budapest-London vonalon.

Szendrői jelenleg kéthetes karanténban van a saját otthonában.

A kiemelt kép illusztráció: Getty

Ajánlott videó

Olvasói sztorik