Élet-Stílus koronavírus

Megszökött a karanténból, krokodilok ették meg a ruandai férfit

Egy helyi lap szerint, a rendőrök agyonlőttek két embert, akik kiszöktek a karanténból.

Krokodilok ettek meg egy férfit szerdán reggel Ruandában, miután megszegte a karanténszabályokat, és elment horgászni – közölte a BBC-vel Alice Kayitesi, az afrikai ország déli, Kamonyi körzetének polgármestere.

A ruandai hatóságok vasárnap rendeltek el kijárási tilalmat, miután az országban megugrott az új koronavírussal fertőzöttek száma. A kelet-afrikai országban eddig negyven fertőzöttet regisztráltak, ami messze a legmagasabb a régióban. Kayitesi azt mondta, a krokodilok áldozatává vált férfi azon kevesek egyike volt, akik nem hajlandók együttműködni a hatóságokkal.

Ruandában, Magyarországnál három és félszer kisebb területen, valamivel több, mint tizenkétmillió ember él. A vasárnap elrendelt kijárási tilalom érzékenyen érintette az ország gazdaságát, így a nagyrészt alacsony keresetű lakosságot is. A kormány mindenkinek segítséget ígért a nehéz helyzetben.

Egy helyi hírportál szerint, hétfőn, Nyanza városban a rendőrség agyonlőtt két embert, akik kiszöktek a karanténból. A rendőrség nem erősítette meg az információt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik