Élet-Stílus koronavírus

Ilyen a koronavírus ellen harcoló egészségügyi dolgozók arca a világ minden tájáról

Ilyen az arcuk egy kizsigerelő műszak után.

Míg a legtöbben elmenekülnek a nyilvános terekről, addig az egészségügyben dolgozók nap mint nap megküzdenek a koronavírussal. Az egyikőjük a 35 éves Nicola Sgarbi, aki anélkül, hogy tudott volna róla, része lett egy egyre növekvő fényképes trendnek, amelyet az egyre több beteg emberrel foglalkozó egészségügyben dolgozók indítottak el – írta a CNN.

Olaszországban az utolsó vasárnapi közlés szerint 651-en hunytak el az azt megelőző 24 órában, ezzel összesen 5476 haltak meg, ezen kívül csaknem 60 ezer fertőzött van az országban. Sgarbi a baggiovarai intenzív osztályon dolgozik. A március 13-i műszakja ugyanolyan volt, mint az összes addigi a járvány kitörése óta: 12 óra a fertőzött betegek mellett, védőfelszerelésben. De körülbelül este 8-kor, mikor levette az arcmaszkját és csinált egy szelfit, pedig azt nagyon ritkán szokott.

Két okból csináltam meg ezt a képet. Az egyik, hogy elküldjem a páromnak, hogy befejeztem a műszakomat, és indulok haza, kissé kimerülve. A másik, hogy megmutassam az egyéves lányomnak, amikor majd felnő, hogy mesélhessek neki erről a pillanatról

– nyilatkozta a lapnak Sgarbi, akinek a fényképe felkerült a Facebookra és a Redditre is, előbbin 74 ezer megosztásnál tart, utóbbin 118 ezer felszavazásnál. Azóta számos fénykép felkerült más, egészségügyi dolgozóról is, védőfelszerelésben vagy éppen anélkül.


A 25 éves Sherry Dong két éve dolgozik a Johns Hopkins Kórház intenzív osztályán Baltimore-ban. Pénteken osztott meg egy képet a hektikus munkanapjáról.

Azt gondolom, hogy az egészségügyi közösség számos utat talált arra, hogy megbirkózzon a helyzettel a közösségi oldalakon keresztül

– mesélte hozzá a CNN-nek.

Greetings from the front lines of COVID-19 at Johns Hopkins Hospital ICU! from pics

Egy, az előzőekhez kapcsolódó fénykép az is, amit a vuhani Csáó Shan nővér kisebesedett arcáról készült még február 17-én a Jinyintan Kórházban. A nő és orvos férje a kórház karantén részlegén dolgozott a koronavírusos betegeknél. 23 éjszakát az intézmény mellett álló kocsijukban töltöttek, mert el akarták kerülni, hogy mást is megbetegítsenek, és így az utazási időt is lecsökkentették. Kijelöltek nekik egy hotelszobát, de a lehetőséggel nem éltek, odaadták kollégáiknak.

A Redditen azonban még számos másik példát is találni. Ezen például egy cseh szakember:

Faces of medical workers after a long shift of treating coronavirus patients part 2. (A Czech doctor) from nextfuckinglevel

Ő pedig egy olasz áplónő:

Face of an Italian nurse after a long shift of treating coronavirus, more info inside from nextfuckinglevel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik