Élet-Stílus koronavírus

Megszállták a mexikói boltokat az amerikaiak, hogy vécépapírhoz jussanak

Van olyan, aki majdnem három órát autózik, hogy a határ másik oldalán tartós élelemiszerekhez jusson.

A koronavírus-járvány miatt annyira kezdenek kifogyni a boltok az Egyesült Államokban, hogy az amerikaiak elözönlötték a mexikói szupermarketeket, hogy hozzájussanak vécépapírhoz és egyéb szükséges árucikkekhez -— jelentette a WKBN 27 televízió. A beszámoló szerint egymás után érkeznek az emberek Kaliforniából a határ túloldalán lévő mexikói Tijuana városba, hogy be tudjanak vásárolni.

A Costco áruházlánc egyik Tijuanában található üzletében a dolgozók a WKBN 27-nek elmondták, hogy az elmúlt napokban már nyitáskor 600-an állnak sorban az üzletnél. Ezt a számot azért tudják ilyen pontosan, mert ennyi bevásárlókocsijuk van, és reggelre már az összeset elviszik a vásárlók.

Vásárlók várják, hogy bemehessenek egy szupermerketbe a mexikói Tijuana városában, 2020 március 17-én. Fotó: AFP / Guillermo Arias

Egy vásárló a televíziónak elmondta, hogy Los Angelesből autózott át Mexikóba, hogy be tudjon vásárolni vécépapírból, rizsből, konzervekből és vízből, mert lakóhelyén ezt nem tudta megvenni. A nő közölte, hogy ő is egy Costcóban dolgozik Los Angeles közelében, de saját munkahelyén sem tudta beszerezni a szükséges árucikkeket.

A nagy kereslet miatt Mexikóban korlátozásokat vezettek be a boltok, megszabva, hogy egyes árucikkekből mennyit vásárolhat egy ember, így az ott vásárló amerikaiak kénytelenek több üzletet is végiglátogatni, hogy fel tudják tölteni készleteiket — közölte a WKBN 27.

A kiemelt képen  vásárlók állnak sorban egy szupermarketnél, a mexikói Tijuana városában, 2020 március 17-én. Fotó: AFP / Guillermo Arias /

Ajánlott videó

Olvasói sztorik