Élet-Stílus koronavírus

Így lepte meg az évfordulójukon otthonban élő feleségét a 90 éves férfi

Felesége demenciában szenved, így nem is biztos, hogy emlékezni fog férje meglepetésére.

Szomorú, egyben szívmelengető történetről számolt be a Good Morning America: egy idős házaspár tagjai a koronavírus miatti óvintézkedések miatt idén nem ünnepelhették együtt a házassági évfordulójukat, a férj kreativitásának köszönhetően mégis emlékezetes lett a jeles alkalom.

Bob 90 éves, felesége, Nancy 88, négy gyermekük, kilenc unokájuk és két dédunokájuk van, nem mellesleg most ünnepelték a 67. házassági évfordulójukat. Nancy december óta egy connecticuti otthon lakója, miután demenciát diagnosztizáltak nála. A pár így már jó ideje készült rá, hogy most először nem lehetnek igazán együtt a házassági évfordulójukon, de arra ők sem számítottak, hogy ilyenek lesznek majd a körülmények. Mivel a vírus leginkább az idősebb korosztályra veszélyes, Nancy egyáltalán nem fogadhat látogatókat, úgy tűnt, Bobbal sem találkozhat. A férfi ebbe nem akart beletörődni, így mégis meglátogatta a feleségét.

Miután megtudta, hogy nem mehet be Nancyhez, Bob egy plakát készítésébe kezdett. A férfi korábban grafikusként dolgozott így értette a dolgát, napokon keresztül dolgozott művén otthon, a konyhaasztalnál. A plakáton elhelyezett egy hatalmas piros szívet, valamint egy feliratot:

67 éven át, és még most is szeretlek. Boldog évfordulót!

Nancy teljesen odáig volt, mikor megpillantotta férjét, és az őt elkísérő lányát az ablakból. Az épp Nancy mellett lévő ápoló szerint alig bírta abbahagyni a mosolygást és az integetést.

Nancy a demenciája miatt egyre gyakrabban felejti el, hogy látogatója volt, rögtön azután, hogy az elhagyja a szobáját. Elképzelhető, hogy Bob akciójára sem fog emlékezni.  Lányuk erre azt mondta, hogy bár ez egy szomorú körülmény, mégsem bánkódnak.

Lehet, hogy nem fog emlékezni arra, hogy ott jártunk, de az a boldogság, amit okoztunk neki, biztos, hogy egész nap vele lesz.

 

Kiemelt kép: Twitter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik