Élet-Stílus koronavírus

Több millió forintnyi borravalót hagyott egy pár az étteremben, hogy ki tudják fizetni az alkalmazottakat

A férj a számlán hagyott üzenetet az étterem vezetőjének.

A koronavírus-járvány rányomja a bélyegét az emberek mindennapjaira és hangulatára, az emberek nagy részének soha nem kellett még megtapasztalnia ehhez hasonló veszélyhelyzetet, így érthető, ha mindenki nehezen tekint a jövőbe. Különösen rossz azoknak a helyzete, akik a megelőző intézkedések miatt teljesen elszegényedhetnek, tönkre mehetnek, például a szolgáltató iparban dolgozóknak, vagy a vendéglátósoknak. Ilyen helyzetben minden forint, minden cent számít – és ezzel egy houstoni pár is tisztában volt.

A CNN beszámolója szerint a pár hétfőn tért be vacsorázni az Irma’s Southwest étterembe, az utolsó olyan napon, mikor a hely még fogadhatott vendégeket, keddtől ugyanis az éttermek csak házhozszállításokat teljesíthetnek az Egyesült Államokban. A névtelenségét megőrző pár is tisztában lehetett azzal, hogy milyen nehéz helyzetbe kerül ezzel a hely, ezért a segítség legkézenfekvőbb módját választották:

Összesen 9400 dollár (2,9 millió forint) borravalót hagytak a személyzetnek, miközben a vacsora alig került 90 dollárba (28 ezer forint).

Louis Galva, az étterem tulajdonosa szerint 1900 dollárt készpénzben hagytak a pincérnél, mellé pedig 7500 dollárt bankkártyán keresztül utaltak az étterem számlájára. Az étterem dolgozói nem akartak hinni a szemüknek, nem akarták elhinni, hogy valaki ennyire a szívén viseli a sorsukat. A férj a számlán üzenetet hagyott az étterem vezetőjének, melyben arra kérte, a pénzből fizesse az alkalmazottait a következő pár hétben. Galvan azt nyilatkozta, a pénzt szétosztják a személyzet között, így mindenkinek jut majd 300 dollár.

A bezárással kapcsolatban azt mondta a CNN-nek, nem tudják, meddig fog tartani ez az állapot, de legalább 15 nappal számolnak. Jelenleg is mindenki bejár az étterembe dolgozni, hogy a lehető legtöbb rendelést tudják teljesíteni. Galvan azt mondja, jelenleg nem gondolkodnak abban, hogy nyereséges legyen az üzlet, örülnek, ha egyáltalán túlélik ezt az időszakot.

 

 Kiemelt kép: Irma’s Southwest

Ajánlott videó

Olvasói sztorik