Élet-Stílus

Komoly kártérítést kell fizetniük a szülőknek, a lányuk öngyilkossága miatt

Kártérítésre kötelezte egy tajvani bíróság egy öngyilkosságot elkövető nő szüleit. Az idős házaspárnak 2,86 millió új tajvani dollárt (majdnem 29 millió forintot) kellene kifizetniük a lányuk főbérlőjének – írja a Taiwan News című hírlap,

A lap szerint, a harmincas éveiben járó Jang 2018. december 26-án halt meg egy illegálisan épített tetőtéri lakásban, amit egy Hsi nevű nőtől bérelt. Jang holttestét csak január elején fedezték fel, miután több lakó is panaszkodni kezdett a fura szagokra. A rendőrség megállapította, hogy a nő halálát öngyilkosság okozta.

Az eset miatt több lakó is elköltözött az épületből, és mivel az öngyilkosságnak híre ment, új lakók sem akartak beköltözni az üresen álló lakásokba és szobákba. Hsi, az épület tulajdonosa úgy gondolja, az öngyilkosságot elkövető Jang felelős a bevételei elmaradásáért, ezért kártérítésre perelte a nő szüleit.

A szülők azzal védekeztek, hogy Hsi egy illegálisan felhúzott tetőteret adott ki a lányuknak, másrészt nem tudta bizonyítani, hogy a lakói a lányuk öngyilkossága miatt költöztek ki, harmadrészt pedig Jang nem tudhatta, hogy az öngyilkosságával bárkinek kárt okozhat.

A bíróság a főbérlőnek adott igazat, és arra kötelezte Jang szüleit, hogy fizessenek ki Hsinek 2,86 millió új tajvani dollárt egyrészt azért, mert a lányuk öngyilkossága miatt az ingatlan sokat veszített az értékéből, másrészt pedig az elmaradt bérleti díjak miatt. A szülők fellebbezhetnek a döntés ellen.

(Kiemelt képünkön illegális tetőráépítések Tajpejben, fotó: Eddie Gerald / Getty)

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot! 24 év alattiak számára működik egy Lelkisegély-vonal is, aminek telefonszáma 116 111.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik