Élet-Stílus koronavírus

Koronavírus: Japánban egy bolt átkokat helyezett ki, hogy megelőzze a vécépapír lopását

Szuperül bejött az ijesztgetés.

A koronavírus-terjedésével egyre többen mennek el nagybevásárlást tartani, egy csomó üzletet szinte kifosztottak. Nagyon kelendő a kézfertőtlenítő, az alap élelmiszerek, a konzervek és a vécépapír is például. Nem csak Magyarországon, a világ számos pontján.

Japánban, akik nem fértek hozzá a boltok vécépapír-készletéhez, azok a nyilvános mellékhelyiségekből kezdték ellopni – írta a CNN.

Mink Itacsibe, aki egy kisboltban dolgozik, arra lett figyelmes, hogy az emberek naponta 3-5 tekercs vécépapírt is eltulajdonítottak a mosdóból. Hogy ezt a továbbiakban megelőzze, a vécépapírok elé beragasztott három szemet és kandzsi (japán szóírás) jeleket ábrázoló papírokat.

A szemekre – magyarázta a CNN-nek Itacsibe – azért volt szükség, mert az a japánokban azt az érzést kelti, hogy valaki figyeli őket, a kandzsi jeles írás pedig azt jelenti, hogy egy éhes szörny levadássza és felzabálja a tolvajokat.

Viccnek szántam, de úgy tűnik, bejött. Meg akartam hökkenteni azokat, akik lopni akarnak, és hogy azt higgyék, rontást küldök rájuk. Az emberek elég babonásak tudnak lenni Japánban

– nyilatkozta Itacsibe, akinek a trükk olyannyira bejött, hogy mióta kihelyezte a figyelmeztető papírokat, egy guriga vécépapírt sem tulajdonítottak el a boltból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik