Élet-Stílus

A briteknél nem a Biblia vagy a Harry Potter a legnépszerűbb, hanem egy nagyon is pikáns könyv

Érdekes ízlésről tanúskodik ez a lista.

A koronavírus-járvány és a karantén fenyegető szele miatt újra előkerülnek az olyan klasszikus vagy éppen újabb könyvek, amik karanténról, járványokról szólnak. Elég csak a Boccaccio Dekameronjára, Margaret Atwood MaddAddam-trilógiájára vagy Albert Camus A pestisére gondolni (a Könyves Magazin össze is szedett ezekből egy tízes listát). Utóbbi, mármint Camus A pestis című műve például nagyon elkezdett fogyni a francia könyvesboltokból.

Az Egyesült Királyságban eközben a könyvekkel kapcsolatosan egy egészen más hír jelent meg. A Mirror beszámolója szerint ugyanis az OnBuy internetes áruház megnevezte azt a könyvet, ami a legnépszerűbb az előző három évük belső kimutatásai alapján.

Ez nem a Biblia és nem a Harry Potter egyik kötete, mint a legtöbben gondolnák, hanem

Kamini Thomas A modern Kámaszutra (The Modern Kama Sutra – An Intimate Guide to the Secrets of Erotic Pleasure) című könyve.

A második helyre szorult J.K. Rowling Harry Potter és a Halál ereklyéi, a harmadikra pedig Seth Matlins és Eve Epstein A fű szagoskönyve (Scratch & Sniff Book Of Weed). Talán vannak még olyanok az olvasók között, akik emlékeznek azokra a füzetekre, amikben voltak olyan matricák, amiket meg kellett dörzsölni, és ott a matricán látható tárgy illata szabadult fel (én a banánra és a bőrcipőre emlékszem egy ilyenből). Ilyen kiadványok voltak még például Berkes PéterCsukás IstvánSajdik Ferenc Szagos-könyvei is, az nlc itt írt róluk. Na, egy ilyen könyv a Scratch & Sniff Book Of Weed. Már ha jól értelmezem.

A modern Kámaszutrából pedig van dobozos-kártyás verzió is, aminél szerencsére nem kell attól félni, hogy összecsukódik a könyv, miközben „olvasgatjuk”. A képeket.

Érdekes vásárlói köre lehet az OnBuy-nak.

A top 10 (zárójelben a magyar címek)

1. Kamini ThomasModern Kama Sutra

2. J. K. RowlingHarry Potter and the Deathly Hallows

3. Seth Matlins, Eve EpsteinScratch & Sniff Book Of Weed

4. Robert Sabuda, Matthew ReinhartEncyclopedia Prehistorica: Dinosaurs

5. Matt PritchardDirty Vegan

6. George OrwellNineteen Eighty-four (1984)

7. George R.R. MartinA Game of Thrones (Trónok harca)

8. Robert MunschLove You Forever (Örökké ​szeretlek)

9. Louis TherouxGotta Get Theroux This

10. Harper LeeTo Kill a Mockingbird (Ne bántsátok a feketerigót!)

Kiemelt kép: Getty Images/Utamaru Kido

Ajánlott videó

Olvasói sztorik