Élet-Stílus

Levélben kérte a menhely dolgozóit a 12 éves fiú, hogy viseljék gondját a kutyájának

Apja többször is bántalmazta és el akarta adni az állatot, a fiú ezért úgy döntött, segítséget kér.

Szomorú történetről számolt be nemrég a Bored Panda, melynek középpontjában egy kutya, és annak korábbi gazdája, egy 12 éves mexikói fiú áll. A Xollin nevű állatmenhely munkatársai egy kartondobozra bukkantak az épület előtt. A dobozban egy kutyát találtak, de kisebb meglepetésükre egy levelet is mellékeltek a csomaghoz, melyet az állat előző gazdája írt.

A nevem Andrés, és 12 éves vagyok. Az anyukám és én úgy döntöttünk, hogy itt hagyjuk őt nektek. Az apukám nem tud erről, mert ő el akarta őt adni. De mindig bántotta és rugdosta a kutyát, egyszer úgy megrúgta, hogy megsérült a farka. Remélem, tudtok róla gondoskodni! Küldünk vele egy plüssállatot is, így talán nem fog engem elfelejteni.

Andrés levele érthető módon megérintette a menhely dolgozóit, akik természetesen befogadták az állatot, akit Rene-nek neveztek el. A menhely munkatársainak első dolga volt, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy az állat egészséges-e.

Azonnal állatorvoshoz vittük, ahol megvizsgálták a farkát, ami jelenleg is el van törve. Ezen kívül gondoskodnunk kell az oltásokról és a féregtelenítésről is. Sok munkával jár, de legalább a kutya biztonságban van.

– nyilatkozta  az egyik ott dolgozó munkatárs.

Közzétette: Xollin – 2020. február 13., csütörtök

A menhelynél most azon vannak, hogy mielőbb befogadó családot találjanak Rene számára. Nem lesz nehéz dolguk, mert miután a Facebook-oldalukon közzétették Andrés levelét, több százan jelentkeztek, hogy szívesen örökbefogadnák a kutyát. Ezzel kapcsolatban azt mondták Rene jelenlegi gazdái, hogy örülnének neki, ha az emberek nem csak akkor akarnának állatokat örökbefogadni, mikor azok történetét felkapja az internet. Mint fogalmaztak, rengeteg bántalmazott állat él a világban, akiknek szükségük lenne egy szerető családra.

 

Kiemelt kép: Xollin (Facebook)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik