Élet-Stílus koronavírus

Lemondták a koronavírusról szóló kerekasztalt a koronavírus miatt

A Külkapcsolatok Tanácsa (Council on Foreign Relations – CFR) a koronavírus-járvány terjedése miatt lemondta a New Yorkban, péntekre tervezett „Üzleti vállalkozások a koronavírus alatt” elnevezésű kerekasztalt – írja a Bloomberg. A külkapcsolatokkal és nemzetközi ügyekkel foglalkozó agytröszt emellett más eseményeket, kerekasztalokat is lemondott, amiket New Yorkban, Washingtonban és más egyesült államokbeli helyszíneken terveztek megtartani márciusban és április elején.

A CFR ezzel több másik, elhalasztott vagy lemondott esemény szervezőihez csatlakozott. Közöttük van például a New York-i autókiállítás. A New York-i Autókereskedők Szövetsége augusztus második felére halasztotta a rendezvényt.

Az elmúlt időszakban megnőtt a koronavírusos esetek száma New Yorkban, illetve az előváros New Rochelle-ben. Utóbbiban azokat a helyeket, ahol emberek gyűlhetnének össze, már lezáratta Andrew Cuomo kormányzó, a nemzeti gárdát is bevetik, hogy betartsák az ott lakók a szabályokat, de az ételosztásban, fertőtlenítésben is segítenek.

New York államban egyelőre 173 vírusos esetről tudnak, ebből 113 New Rochelle-i a New York Times összefoglalója szerint. A Bloomberg arról is ír, hogy

a koronavírus miatt az Egyesült Államokban eddig 50 nagy vállalati rendezvényt mondtak le, ezekre összesen mintegy 1 millió embert vártak.

Kiemelt kép: SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik