Élet-Stílus koronavírus

„Olyan volt, mintha elütött volna egy kamion” – megszólalt a brit férfi, akinél elsők között diagnosztizálták a koronavírust

A férfi először egyszerű megfázásra gyanakodott, de rövid idő alatt nagyon ijesztővé vált a helyzet.

A Ladbible-nek sikerült elérnie Connor Reedet, az első brit személyt, akiről tudják, hogy Vuhanban elkapta a koronavírust. A lapnak elmesélte, milyen volt átélni, hogy a megfázás gyanújától ejutott oda, hogy halálos veszélyben érezte magát, miközben képtelenek voltak rájönni, mi baja lehet.

A tanárként dolgozó Reed novemberben érezte először, hogy összeszedett valamilyen betegséget, de nem tulajdonított neki nagy jelentőséget. Egy egyszerű megfázás tüneteit produkálta, folyamatosan köhögött és szipogott, valamint fájdalmat érzett a szemei mögött.

Az első tünetek enyhék, nem biztos, hogy be tudsz menni dolgozni, de meghalni sem fogsz. A második és a harmadik szakasz már sokkal komolyabb.

Mint mondja, a koronavírussal az a probléma, hogy az ember elkezdi jobban érezni magát, mielőtt romlani kezdene az állapota, így ő is azt hitte, hogy meggyógyult.

Aztán jött a második szakasz, az influenza, amire az ismerőseim legyintettek, de ez tényleg nagyon rossz volt. Ágyban voltam, és rettenetesen éreztem magam. Olyan volt, mintha elütött volna egy kamion. Fájni kezdett a fülem és annyira köhögtem, hogy a hangom is elment, olyan voltam mint egy béka, mikor beszélni próbáltam.

Nem csak fizikailag viselte meg a betegségnek ez a szakasza, mentálisan is kezdett kikészülni. Ezt követte a harmadik szakasz, a tüdőgyulladás.

Ez volt a legijesztőbb, sosem tapasztaltam még ilyet korábban. Reggel felkelsz, és fulladni kezdesz, nem kapsz rendesen levegőt. Nem gondoltam arra, hogy meg fogok halni, de attól még nagyon rossz volt az egész.

Hiába fordult orvoshoz, ők sem tudták megmondani, mi baja lehet. Ehhez hozzájött még az a körülmény, hogy eszköz hiányában tesztelni sem tudták, így csak sokára derült ki, hogy a tömegekhez hasonlóan ő is a koronavírust kapta el.

Reed beszélt arról is, milyen az élet jelenleg Vuhanban. A város teljesen kihalt, a mindig tömött üzletek már több mint egy hónapja zárva vannak, és egyes termékekhez, például borotvához, borotvahabhoz, vagy kólához, szinte lehetetlen hozzájutni. Senki számára nem engedélyezett, hogy egyedül vásárolni menjen.

Reed arra bíztatja az embereket, hogy ne pánikoljanak, és ne legyenek önzők, inkább azon legyenek, hogy segítsenek egymásnak ezekben a nehéz időkben.

British Man Who Beat Coronavirus Describes What He's Been Through

Connor Reed is an English teacher living in Wuhan. He was the first known Brit to get coronavirus and he's revealed what it was like.

Közzétette: LADbible – 2020. március 10., kedd

 

Kiemelt kép: Ladbible (Facebook)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik