Élet-Stílus

Egyszerre diagnosztizálták rákkal az anyát és a kisfiát, együtt győzték le a betegséget

Úgy érezte a brit anya, rövid időn belül készszer is kihúzták a lába alól a talajt. Először kiderült, hogy negyedik stádiumú vastagbélrákja van, majd nem sokkal később a kisfiát diagnosztizálták leukémiával.

Egy borzalmasan induló, mégis felemelő véget ért történetről ír a LadBible című brit bulvárlap. Vici Rigby, worchestershirei anyát 2016 őszén diagnosztizálták négyes stádiumú vastagbélrákkal. A nőt megoperálták, majd néhány nappal később kiderült, hogy idősebb fia, az akkor négyéves George leukémiával küzd.

Vici azt mondja, úgy érezte, rövid időn belül kétszer is kihúzták a lába alól a talajt. Bár tudta, hogy bármennyire is fáj, muszáj felállnia, és küzdenie, sokszor kérdezgette magától, mi lesz a fiaival, ha ő nem éli túl a betegséget. Volt oka a félelemre.

Amikor kiderült George betegsége, az orvosok jó esélyt láttak a kisfiú teljes felépülésére, Vici esetében azonban kevésbé voltak optimisták. A nő rákja már nagyon előrehaladott állapotban volt, mire felfedezték.

A következő három és fél évet Vici és George majdnem teljes egészében kórházakban töltötték. A legnehezebbek azok az időszakok voltak, amikor anya és fia egyszerre feküdtek különböző kórházakban. Vici azt mondja, egy életen át hálás lesz Worchestershirei Királyi Kórház személyzetének, akik nagyon megkönnyítették Georgnak ezeket az időszakokat, és a gyógyulás teljes folyamatát.

George március 5-én kongathatta meg a kórház folyosóján azt a harangot, amivel a gyógyult gyerekek jelzik, hogy végeztek, nem kell több kezelésen részt venniük. Az ünnepélyes pillanatban vele volt az édesapja, az öccse, és az édesanyja is, akit nemrég szintén gyógyultnak nyilvánítottak az orvosok.

Kiemelt képünkön Vici és George, fotó: worcsacute.nhs.uk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik