Élet-Stílus koronavírus

A kocsmákat járta egy fertőzött Japánban, hogy szándékosan terjessze a koronavírust

Tünetei nem voltak, a koronavírustesztje azonban pozitív lett annak az 50 éves japán férfinek, aki a helyi sajtójelentések szerint, szándékosan akarta elterjeszteni a járványt.

Pozitív tesztet produkált március 4-én egy 50 éves japán férfi, miután a szülei megfertőződtek az új típusú koronavírussal a japán dél-keleti partján fekvő Gamagoriban. Bár a férfi a betegségnek semmilyen tünetét sem produkálta, arra kérték, hogy várjon otthon, amíg másnapra helyet keresnek neki egy egészségügyi intézményben. Ő azonban úgy döntött, inkább kocsmatúrát tart, hogy minél több embert megfertőzhessen – írja a helyi sajtóra hivatkozva az Independent című brit lap.

A férfi a családtagjainak elmondta, azért megy kocsmázni, hogy minél több embernek átadja a fertőzést. Taxival egy szórakozóhelyre vitette magát, majd gyalog ment át egy filippínó bárba, ahol az ital mellé ételt is rendelt. Mivel eléggé ittas volt már, néhány vendégnek elárulta, hogy koronavírussal fertőzött. A bár személyzete értesítette a hatóságokat.

Hamarosan védőruhás rendőrök jelentek meg a bárban és elkísérték a fertőzött férfit, aki másnap karanténba került. A hatóságok két bárt fertőtlenítettek, a vendégeken, illetve a személyzet tagjain pedig elvégezték a koronavírustesztet.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Charly Triballeau / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik