Élet-Stílus

A legrosszabb tanács az, hogy színlelni kell

A szex attól jó, ha minden fél képes magát átadni annak, ami történik, és nem az a fontos, hogy egy vélt, idealizált tökéletes szerető képnek megfeleljünk. A szex egyébként is olyan, amit minden egyes partnerrel megtanulunk, és ezen a szép folyamaton nem segít egy olyan tanács, ami kudarcélményt okozhat az ágyban.

Se szeri se száma a tanácsoknak, praktikáknak ami a szexuális életet illeti. Barátoktól, haveroktól, internetről, osztálytársaktól rengeteg mindent hallunk és olvasunk sok-sok éveken keresztül a témában. A tanácsok azonban általában vagy valamilyen saját tapasztalatból keletkeznek, vagy pedig a hallottakat adjuk tovább másoknak, mondván, hogy többeknek már bevált. A szexuális és párkapcsolati témákban azonban az ilyen jellegű tanács bonyolult ügy, mivel minden ember más, máshol vannak a határaink, más az, ami beindít minket, más az, amire gerjedünk. Nem lehet egyezményesen kijelenteni, mi az, ami biztosan bevethető praktika az ágyban. Azt azonban meg lehet állapítani, mi az, amit mindenképpen érdemes elkerülni, hogy ne a kudarcélményeket gyűjtsük az ágyban, hanem a sikerélményeket.

Hány emberrel illik lefeküdnie egy nőnek?

Tévhit azt gondolni, hogy a lányoknak meg kell tartaniuk a szüzességüket valamilyen korig, hogy bizonyos ideig semmiképpen nem élhetnek nemi életet. Ezt nem lehet elkerülni valamilyen tiltással vagy a barátok megjegyzéseivel, hiszen a szüzességet akár úgy is meg lehet tartani, hogy análisan vagy orálisan zajlik a szexuális élet. Az egyik legrosszabb tanács tehát, ha valakinek azt mondják, hogy 18 éves koráig meg kell őriznie a szüzességét, vagy akár tovább, hogy tartogassa az Igazinak, a házastársának akár – természetesen a vallásos családokban ezt fontos tiszteletben tartani. Összességében elmondható, hogy bárhány éves is egy nő, annyi férfival (vagy nővel, vagy interszexuálissal) fekszik le, ahánnyal számára komfortos, amitől nem érzi magát bűnösnek, nem szégyelli, kívánja, vágyik rá, azaz

megalapozottan képes döntést hozni a saját testével, vágyaival kapcsolatban, és nem aszerint méri az önértékelését, hogy mennyire felel meg valaki más elvárásának.

Tényleg mindig van orgazmusa a nőknek?

Több nő is, amikor azért keresnek meg, mert szeretnék elsajátítani a hüvelyi orgazmus képességét, általában azzal kezdik a beszélgetést tanácsadáson, hogy bezzeg más nőknek mindig megy, mások egészségesek, nekem nem megy, ezért valami baj van velem. Azoknál, akik nem színlelik a partnerrel való szexben az orgazmust, gyakori, hogy idővel a partner valamilyen formában hibáztatja őket, és azt vágják a fejükhöz, hogy más nőknél ez nem volt gond, csak veled az. Azt most hagyjuk, hogy ez milyen mértékben káros, az egy másik cikk témája, azonban fontos felhívni a figyelmet arra, hogy ez a jelenség pontosan azért alakulhatott ki, mert rengeteg nő azt a javaslatot kapta valakitől, valahonnan, hogy mindenképpen színlelje az orgazmust, és egyáltalán nem baj, ha pornós módjára játssza el. Hogy ez kell a pasiknak, mert erre indulnak be, és ha ezt a nők megadják nekik, akkor mindenki jól jár. A színleléssel kapcsolatos tanácsok olyan elvárásokat kreálnak, amiknek nehéz lesz megfelelni, ráadásul ha valóban ténylegesen bekövetkezik az orgazmus a partnerrel való szexben, akkor az teljesen más lesz, mint az addig eljátszottak. Ez újabb zavart kelthet, a partner számára nem biztos, hogy egyértelmű lesz, mi is történik. A szex akkor jó, ha képesek vagyunk átadni magunkat annak, ami történik, nem a végét várjuk és görcsölünk azon. Akkor jó, élvezzük, és egyáltalán nem ciki, ha közben a csiklót is ingerlik, hiszen ez fontos testrésze a nőknek.

Fotó: iStockphoto / Getty Images

A pasiknak mindig álljon a farkuk?!

Az nem férfi, akinek nem áll mindig, és ha helyzetben vannak, akkor minden esetben muszáj 100%-os merevedést produkálniuk – ez is egyike azoknak a rossz tanácsoknak, amik megnehezíthetik bárki életét. A merevedés olyan dolog az emberi testben, amire hatással van az aktuális lelkiállapot, az érzelmek, a stressz, a betegségek, a gyógyszerek is például. Van olyan, hogyha valaki nagyon, de nagyon szerelmes és szeretne teljesíteni, akkor egyszerűen nem megy. Az is előfordul gyakran, hogy az induló kapcsolatoknál nincs merevedése a férfinek, mivel izgul, esetleg nagyon piedesztálra emeli önmagában a nőt, és nehéz elengednie magát, szorong, görcsöl. Ez általában átmeneti, és a kapcsolatoknál azzal együtt múlik el, minél jobban megismerik egymást a partnerek. Hosszú távú párkapcsolatban, házasságokban is megtörténhet, hogy valaki nem tud úgy teljesíteni, ahogyan az a fejében él, hogy kellene. Amennyiben ez nem tartós, azaz legalább 5-6 hónapon keresztül folyamatosan fennálló gond, és van reggeli merevedés, semmi ok a pánikra, teljesen normális, másokkal is megtörténik.

Tévhit, hogy a nőnek kell felállítani a pasi farkát, bármilyen módon

A merevedéssel kapcsolatos másik tévhit, hogy a puha péniszt a nőnek kellene merevre varázsolnia, szájjal, kézzel, bárhogyan. Csakhogy az orgazmus folyamata mind a férfiak, mind a nők testében reflexszerű folyamat, ha tehát valaki ahhoz szoktatja a péniszét, hogy annak nem kell egy csókolózástól merevednie, hanem erősebb, direktebb ingerre van szüksége, akkor biztos, hogy ez így is marad akár egy életre is. Az legyen a cél, hogy egy csóktól, a másik testétől, a látványtól beinduljon a merevedés, és ha már legalább 60-70 %-os, akkor nyúljon hozzá a partner szex közben. A nők számára is csalódás lehet abból, ha kézzel, szájjal sokáig kell dolgozniuk a péniszen azért, hogy az merevvé váljon.

A robbanós cukorkától sem lesz jobb az orális szex, sem a mentoltól

Szájhagyomány útján, fórumokon, nyomtatott újságokban olvashatunk mindenféle szextippet, ezek egyike az is, hogy hogyan kell jól orálisan kielégíteni a partnert (akár férfit, akár nőt). Az édességek nyalogatása a női nemi szervekről azért nem tanácsos, mert cukros, és ez gombásodást okozhat. A férfiaknál pedig a robbanós cukorkás szájjal vagy mentolos szájjal sem szabadna a péniszt bekapni, ez lehet fájdalmas, lehet fullasztó, lehet bizsergető, de semmiképpen nem olyan, ami fergetegessé teszi ezt a helyzetet.

Bármilyen tanács is érkezik bárhonnan, érdemes végiggondolni, hogy mennyire hasznosítható, és még mielőtt bárki belefogna, a partnerrel mindenképpen egyeztessen előtte, vajon valóban élveznék-e mindketten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik