Élet-Stílus

Szívszorító, ahogy a plüssmacit ölelgeti a sérült koala

Az állatnak nem sokkal korábban pusztult el az anyja.

Még mindig nehéz elhinni, mekkora pusztítást okoztak az ausztráliai bozóttüzek az egész kontinens területén. Bár a tűzoltóknak mostanra sikerült teljesen az irányításuk alá vonniuk az eseményeket, a 33 haláleset mellett közel 30 millió hektárnyi terület lett lángok áldozata, nem beszélve arról a több millió állatról, akiket nem sikerült kimenteni az érintett területekről.

Szívszaggató, ahogy a koala gyászolja társát
A Kenguru-szigetet beborítják az elhullott állatok tetemei.

A tűzvész talán koalák populációját viselte meg a legjobban, mi is több ízben beszámoltunk róla, hogy az egyes állatoknak milyen megpróbáltatásokon kellett keresztül menniük, többen a szakszerű segítség ellenére sem maradtak életben.

A Vt most egy újabb szomorú történetet hozott nyilvánosságra, melynek főszereplője egy nőstény, akinek nemrég pusztult el az anyja. A kicsiről készült egy videó, amin az látható, hogy egy plüss koalát ölel magához, ami pontosan úgy néz ki, mint az anyja.

A videót egy amerikai állatorvos, Paul Ramos rögzítette, akinek Instagram-oldalán további képek és videók találhatók arról, hogyan segítik az orvosok a sérült állatok felépülését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik